Anasayfa Haber Google Drive Uygulamaları İçin Yeni Özellik

Google Drive Uygulamaları İçin Yeni Özellik

Google Drive için yeni bir özellik sunuldu.
Google Drive için yeni bir özellik sunuldu.
Google Drive için yeni bir özellik sunuldu.
Google Drive için yeni bir özellik sunuldu.

Google, uygulamaların üzerinde gerçek zamanlı değişiklik yapılabilmesine olanak sağlıyor.

Arama motoru devi Google, Drive üzerinde bulunan uygulamalara gerçek zamanlı değişiklik yapabilecek yeni bir özellik tanıttı. Google’ın yeni Uygulama Programlama Arayüzü (Application Programming Interface – API) geliştiricilere Google Drive üzerindeki yazılımlarını gerçek zamanlı olarak değişiklik yapabilme imkanı sağlıyor.

Google Docs, Spreadsheets ve Slides kullanıcıları dökümanlarını aynı anda, birbirleriyle uyumlu çalışacak şekilde ayarlayabilecek. Benzer bir program artık işlevi bulunmayan Google Wave platformunda kullanılmıştı.

Network üzerinden hızlı bir biçimde çalışan yazılım sayesinde geliştiriciler Google Drive üzerinde uygulamalarını tasarlayabilecekler. Diğer geliştiriciler de bu uygulamalara eş zamanlı olarak yardım edebilecek.

Google’da çalışan yazılım mühendisi Brian CairnsYeni Google Drive Realtime API sayesinde Google Drive üzerindeki uygulamalarınızda artık rahatlıkla gerçek zamanlı uyum testleri yapabileceksiniz” dedi.

Google’ın bu yeni özelliğiyle 3 yeni uygulama hazırlandı bile. Bu yazılımlar ise online kodlama programı Neutron Drive, ücretsiz online proje planlama aracı ve diyagram editörü Gantter ve diyagram uygulaması draw.io.