Anasayfa Mobil Yeni Nesil Yazılımsal Klavye: Minuum

Yeni Nesil Yazılımsal Klavye: Minuum

Minuum
Minuum, tek satırlık dev klavye!

Tek satırlık devrimsel klavye uygulaması Minuum, IndieGoGo’da destekçilerini bekliyor!

Minuum
Minuum, tek satırlık dev klavye!

Söz konusu Android klavyeleri olunca elimizde bir sürü seçenek var: varsayılan Android klavyesi, SwiftKey, Swype, SlideIT ve daha bir sürüsü. Ancak hepsi temelde aynı görüntüye sahip, ekranınızın en az üçte birini kapatan bir tuş yığını… Toronto tabanlı bir proje olan Minuum ise bunu değiştirmeye kararlı.

IndieGoGo üzerinde henüz ilk gününde 30 bin dolara yakın fon toplamış olan proje, alıştığımız klavyeyi tek satıra indirgeyerek size kaybettiğiniz ekran alanını geri kazandıracak. Peki üst üste binmiş harflerle nasıl mı yazacaksınız? Çok basit; şimdiye kadarki tüm klavyelerin kullandığı otomatik düzeltme özelliğinin bir benzeri yardımıyla. Dokunuşlarınız üzerinden dahili sözlüğüyle yazmak istediğiniz sözcüğü tahmin edecek klavye, alternatifleri de dilerseniz gösterebilecek.

Klavyenin özellikleri bununla da bitmiyor. Yazma işlevini alışageldiğimiz iki boyuttan tek boyuta taşıdığı için yalnızca telefon ve tablet ekranlarında değil, daha birçok aygıtta da kullanılabilecek bir teknolojiden söz ediliyor. Oyun kolunuzun analog çubuğu, Wii kumandanız, Kinect aygıtınız ve akla gelebilecek hemen her sensör kolayca bir klavyeye dönüşebilecek.

Latin alfabesiyle uyumlu her dilde çalışabileceği belirtilen klavyenin diğer alfabelerle ya da Türkçenin ekstra harfleriyle ne kadar uyumlu çalışacağına dair bir bilgi henüz mevcut değil. Ancak sesinizi duyurmak için projeye katkıda bulunmak en akılcı yol gibi duruyor. 5 dolarlık bir katkıyla klavyeyi piyasaya çıkmadan önce deneyebilir ve ilerde sahip olabileceği premium özellikleri kazanabilirsiniz.

Proje sayfasını ziyaret etmeyi ve tanıtım videosunu izlemeyi unutmayın.