Anasayfa Mobil Türkiye İnternette Genç Nüfus ile Birinci, 31 Saat ile İkinci!

Türkiye İnternette Genç Nüfus ile Birinci, 31 Saat ile İkinci!

Türkiye genç nüfusta birinci olurken, 31 saat ile internetin Avrupa’daki ikincisi oldu. İşte ComScore’un 2012 verilerine göre Avrupa ve Türkiye…

fiber optik internetAnaliz şirketi ComScore Avrupa’nın akıllı cep telefonu kullanımı, geniş bant internet kullanımı ve video tüketimi konularındaki kapsamlı raporunu yayınladı.18 Ülkeyi kapsayan rapora göre Avrupa’da internetin en genç kullanıcı kitlesi Türkiye. İnternet başında en çok zaman geçiren ülkesi İngiltere, ikinci ülkesi ise yine Türkiye. En geniş kullanıcı kitlesi Rusya, 5. ülkesi ise Türkiye. 408.3 Milyon Avrupalı internet kullanıcısının 61.3 milyonu Rusya’dan geliyor. Türkiye’yi 5.liğe getiren ise 23.917 milyon yani neredeyse 24 milyon genç internet kullanıcısı oldu. Bir dip not olarak bu kullanıcıların 10 milyondan fazlasının Okey oynadığını da farklı bir rapordan alarak hatırlatalım.

Dünya geneline baktığımızda bir zamanlar ABD’nin nüfusunun internette ağırlıklı olduğunu ama bu durumun artık değiştiğini görüyoruz. Avrupa 408 milyon, Asya Pasifik 637 milyon online nüfusla bu dengeleri değiştiriyor. Kuzey Amerika ise artık 215 milyon online nüfus ile dünya genelinin yüzde 16’sını oluşturuyor. 1996 Yılında Kuzey Amerika’nın internetteki oranı yüzde 66’ydı.

Peki Amerika’nın online gücü azaldı mı? Oranlara baktığımızda böyle görünse de aylık online kalma süresi 42.8 saat ile hala ABD’nin en önemli online pazarlardan birisi olduğunu gösteriyor.

Avrupa’ya baktığımızda aylık 37.2 saat ile İngiltere birinci, 31 saat ile Türkiye internet başında geçirdiği sürede ikinci oluyor.

Akıllı cep telefonu kullanımına bakarsak Avrupa’daki 5 lider pazarın Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve İngiltere olduğunu görüyoruz. Toplam 241 milyon nüfusluk bu pazarın yüzde 57’si akıllı cep telefonu kullanıyor. Android yüzde 50 ile işletim sistemi pazarının hakimi konumunda, Samsung ise ortalama her üç akıllı telefondan birini sattı.

Bütün ilginç detaylarıyla ComScore 20 aşağıda görüntüleyebilirsiniz:

2013 Europe Digital Future in Focus