Anasayfa Teknoloji Apple İki Adımlı Kimlik Doğrulamaya Başlıyor

Apple İki Adımlı Kimlik Doğrulamaya Başlıyor

Apple iOS
Apple iOS

Apple da Google’ın ardından iki adımlı kimlik doğrulama sistemine geçiyor…

Apple iOS
Apple iOS

Apple’ın yeni iki adımlı kimlik doğrulama sistemi sadece Google değil, Facebook ve Dropbox’un da kullandığı bir güvenlik sistemi olarak aslında oldukça yaygın. İki adımlı kimlik doğrulama sistemi kullanıcının Apple ID’sinin doğrulanmasında büyük güvenlik artışı sağlıyor…

Ekstra bir güvenlik katmanı oluşturan iki adımlı doğrulama işleminde özel bir kod SMS mesajı olarak yollanıyor. Alışveriş yapmadan önce hesabı doğrulamakta kullanılan bu kod, kullanıcının hesabından yapılan harcamalar için önemli bir güvenlik katmanı oluşturuyor.

Kullanıcılar Apple ID’lerini kullanacakları ve kodu alacakları kayıtlı bir cihaz tanımlıyorlar. Bu tanımlama yapıldıktan sonra bilgisayar, tablet ya da cep telefonu üzerinden yapılan satın alma işlemlerinde 4 basamaklı bir onay kodu bu cihaza yollanıyor. Kullanıcılar satın alma işlemini gerçekleştirmek için bu kodu girerek kimliklerini 2. adımda da doğrulamak zorunda kalıyorlar.

Apple ID iki adımlı doğrulama sisteminde şifre, SMS yerine Find My iPhone App üzerinden de yollanabiliyor. Bunun haricinde 14 haneli bir Recovery Key yani kurtarma şifresi de sunuluyor. Apple bu kodu kullanıcının güvenli bir yerde saklamasını tavsiye ediyor, böylece şifre ya da cihaz kaybı durumunda hesabı kurtarmak mümkün oluyor.