Anasayfa Mobil Windows Store 50.000 Uygulamayı Aştı

Windows Store 50.000 Uygulamayı Aştı

Windows Market'te Windows 8 Uygulamaları artıyor
Windows Market'te Windows 8 Uygulamaları artıyor

Microsoft Windows Store üzerinde artık 50.000’den fazla Windows 8 ve Windows RT uygulaması var. İşte büyüyen Windows Uygulama Mağazası…

Windows Market'te Windows 8 Uygulamaları artıyor
Windows Market’te Windows 8 Uygulamaları artıyor

Windows 8 ile birlikte dikkat çeken Windows Store üzerindeki uygulama sayısı 50.000’i geride bırakırken Apple’ın Mac App Store’undan daha hızlı yükseliyor. Mac App Store üzerinde sadece 14.000 uygulama bulunuyor.

Windows Store’un gücü PC, dizüstü bilgisayar ve elbette yükselen trend olan tabletlere uygulama sunması. Bu açıdan bakıldığında Apple, tablet uygulamalarını iOS işletim sistemi için App Store’da sunuyor. iPad uygulama sayısı 376.144! Toplam iOS uygulama sayısı 800.000’in üzerinde. Android Market de geçtiğimiz Ekim ayında 700.000 uygulamanın üzerinde bir çapa sahipti, yeni rakamlarla muhtemelen Android uygulama sayısının iOS uygulama sayısını geçtiğini göreceğiz. Tabletlerde de benzer bir manzara olacak. Özetle Windows 8 Store ne tam olarak Mac App Store, ne de App Store ile doğrudan kıyaslanabilir konumda. Windows Phone Store üzerinde ise 120.000 uygulama bulunuyor ancak Microsoft’un cep telefonu ile tablet uygulamaları ayrı mağazalarda olduğu için kıyaslamalara geniş bir çerçevede bakmak gerekiyor.

Windows Store’un başarısı 4 ay zarfında bu uygulama sayısına ulaşabilmesi, ancak Microsoft’un önünde iOS ve Android