Akıllı Belediyecilik Zirvesi Başladı - Technopat
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net
  • Haber
  • Yapay Zeka
  • Tavsiyeler
  • Oyun
  • Video
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Nasıl Yapılır
    • Yazılım
    • Elektronik Alışveriş Fırsatları
    • Pratik
    • Ev Teknolojileri
    • Makale
    • Güvenlik
    • Ekonomi
    • İnternet
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Sağlık
    • Yazıcı
    • Sosyal Medya
    • Otomobil
      • Elektrikli Otomobil
  • Sosyal
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net
  • Haber
  • Yapay Zeka
  • Tavsiyeler
  • Oyun
  • Video
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Nasıl Yapılır
    • Yazılım
    • Elektronik Alışveriş Fırsatları
    • Pratik
    • Ev Teknolojileri
    • Makale
    • Güvenlik
    • Ekonomi
    • İnternet
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Sağlık
    • Yazıcı
    • Sosyal Medya
    • Otomobil
      • Elektrikli Otomobil
  • Sosyal
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net

Anasayfa - Haber - Akıllı Belediyecilik Zirvesi Başladı

Akıllı Belediyecilik Zirvesi Başladı

28 Mart 2013 - 14:45
- Haber, Mobil
Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen I. Akıllı Belediyecilik Zirvesi, Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda başladı…

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy
Lokman Cagrici_Recep Altepe_Davut Kavranoglu_Engin Aksoy
Lokman Çağrıcı, Recep Altepe, Davut Kavranoğlu, Engin Aksoy
Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe
Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe

Kamusal Hizmet için teknolojinin akıllı kullanımıyla fark yaratan proje ve uygulamaların ön plana çıkarılmasını hedefleyen iki günlük Zirve, 29 Mart Cuma günü sona erecek.

Faaliyet gösterdiği toplum ve çevre için daha iyi bir gelecek yaratma hedefiyle çalışan Vodafone Türkiye, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin ana sponsor oldu.

Küreselleşen dünyanın temel taşlarından biri olan şehirlerin teknolojiye ve güncel gelişmelere uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları çözümleri ve geliştirdikleri projeleri bir araya getirmeyi amaçlayan Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin ilk günü İstanbul Grand Cevahir Otel’de büyük bir katılımla gerçekleşti.

Toplam 2103 Belediye, elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri, 114 özel firma, 21 sivil toplum örgütü ve 10 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen zirve, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy’un açılış konuşmaları ile başladı.

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe açılış konuşmasında teknolojiye verdiği önemi belirtirken, “Belediyecilikte yeni teknolojilerin kullanımını destekleyip, yerel yönetimler ve belediyeler arasında işbirliği ve dayanışmayı geliştirmek için bugün Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ni düzenliyoruz. Türkiye’nin atardamarı olan ve sadece Marmara ile İstanbul’a değil, tüm Türkiye’ye örnek teşkil eden çalışmalarımızı; fikir birliği, amaç birliği ve el birliğiyle sürdürüyoruz. Marmara Belediyeler Birliği olarak; belediyecilikte yeni teknolojilerin kullanımını destekleyip, yerel yönetimler ve belediyeler arasında işbirliği ve dayanışmayı geliştirmeye büyük önem veriyor, özel sektörle yerel yönetimleri ortak paydada buluşturuyor, belediyelerimizle özel sektör arasında her platformda köprü vazifesi görmenin kıvancını yaşıyoruz” dedi.

Başkan Altepe sözlerini, “Birbirinden farklı yenilikçi ve teknolojik çözümler birçok belediyede uygulanıyor ancak anlatılmıyor. İletişim dünyasındaki yeni hizmet ve teknolojileri kamu kuruluşlarına aktaracak olan etkinliğimizin ana sponsoru Vodafone Türkiye’nin yanı sıra Huawei, Mobisis, Panasonic, Vector, Netcad, Sistaş, 7K Bilişim, Mobit ve IBM’e de teşekkür ederim. Marmara Belediyeler Birliği olarak vatandaşların refahı için modern çözümleri olan sektör temsilcileriyle buluşmaya önümüzdeki süreçte de devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Değişen Dünyada Akıllı Şehir Vizyonu ve Akıllı Vatandaşlık Hizmetleri konusunda dünya örneklerini, birbirinden farklı bilişim sistemlerini, katılımcı ve modern teknolojileri takip eden bir yerel yönetim anlayışının yerleşerek yaygınlaşmasını temenni ediyorum” diyerek tamamladı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise açılış konuşmasında şunları söyledi;
“Vodafone Türkiye olarak, birincisi gerçekleştirilen bu anlamlı zirvenin ana sponsoru olmak bizim için bir gurur kaynağı. Yaşadığımız şehirlerin teknolojiye uyum sağlamaları amacıyla geliştirilen projeleri inceleme fırsatı bulacağımız bu zirvenin, teknolojinin akıllı kullanımı ile kamusal hizmette fark yaratacak çözümlere dikkat çekeceğine inanıyoruz.Bugün hepimizin birbiriyle bağlantılı yaşamasını sağlayan mobil teknolojiler, sağladığı iletişim olanaklarının ötesinde, bilgiye erişimde fırsat eşitliği sunmakta. Mobil teknolojilerin sunduğu bu eşitlik, eğitimden sağlığa, finanstan tarıma, devlet ve belediye uygulamalarına kadar pek çok alanda, iş dinamiklerini baştan aşağı değiştirme kabiliyeti yaratıyor.

Mobil teknolojilerde gelinen noktada bizi en çok heyecanlandıran gelişim şüphesiz makineler arası iletişim, yani M2M teknolojileri. Telekomünikasyon sektörünün en hızlı gelişen kolu olarak kabul edilen bu teknolojinin 2020 itibarıyla 950 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor. 2020 yılında dünya çapında yaklaşık 50 milyar cihazın birbirine bağlı hale gelmesi öngörülüyor. Biz de Vodafone Türkiye olarak mobil iletişim tabanlı akıllı teknolojileri daha fazla kurum için erişilebilir kılmak, hem kamu sektörünü hem de özel sektörü mobilize geleceğe şimdiden hazırlamak üzere yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

Vodafone ailesi olarak dünyanın öncü Makineler Arası İletişim şirketlerinden biriyiz. 44 ülkeye yayılan, 20 yıllık global tecrübemiz ve Makineler Arası İletişimde kullanılan 8 milyondan fazla SIM kartımız bulunuyor. Bu global tecrübemizle sunduğumuz belediyelere özelteknolojiler aracılığıyla, şehirlerimizin daha çağdaş, daha etkin ve daha güvenli yönetilmesi amacına hizmet etmek bizim için büyük bir gurur vesilesi.”

İki günlük Zirve’de akıllı belediyeciliğe dair projeler tüm yönleriyle ele alınıyor, örnek uygulamalar paylaşılıyor

Zirvenin ilk gününde açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen oturumlarda; Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Belediyecilik Uygulamaları, Telekomünikasyon Teknolojileri, Akıllı Belediyecilik Projeleri Perspektifi ile Kamu İhale Mevzuatı, Yeni Nesil Sayaçlar ve Sayaç Okuma Teknolojileri gibi akıllı belediyeciliğe yön verecek alanlar ele alındı.

İkinci gününde Halka Yönelik Hizmetler ve Abone Teknolojileri, Coğrafi ve Kent Bilgi Sistemleri, Akıllı Belediyecilik Projeleri için Finansman Çözümleri ve Akıllı Ulaşım Teknolojileri ve Örnek Belediyecilik Uygulamaları gibi konuların ele alınacağı zirveye 1000’den fazla katılım bekleniyor.

Zirvede teknolojik gelişmelerin akıllı çözümlere dönüştüğü birleştiricilerin, lokomotif şirketlerin, kurum ve firmaları destekleyen bakanlıkların, genel müdürlüklerin ve diğer birimlerin, yeni fırsatlar üretilmesi için sağladığı teknolojik ve finansal destekler ele alındı.Kentsel dönüşümden, telekomünikasyona, yeni nesil sayaçlardan, abone teknolojilerine, müşteri ilişkileri ve çağrı merkezi yönetiminden, coğrafi ve kent bilgi sistemlerine, scada teknolojilerinden, kazısız altyapı teknolojilerine, akıllı ulaşım sistemlerinden, finansman çözümlerine kadar, yerel yönetimlerin ve özel sektörün işbirliği ile geliştirilen hizmetlerin ele alındığı Akıllı Belediyecilik Zirvesi, sektörün tüm organlarını bir araya getirmesi açısından önemli bir yere sahip.

Vodafone Akıllı Uygulamalar Sokağı’nda akıllı belediyecilik projeleri tanıtılıyor

Ana Sponsor olarak Zirveye destek veren Vodafone yetkilileri tarafından, dünyada ve Türkiye’de hayata geçirilen akıllı belediyecilik projeleri aktarılarak, mobil teknoloji tabanlı uygulamaların belediyelere ve vatandaşlara sağladığı faydalardan bahsedildi. Ayrıca Zirve için oluşturulan fuaye alanında kurulan “Vodafone Akıllı Uygulamalar Sokağı” ile belediyeler için tasarlanan projeler zirve katılımcılarına tanıtıldı.

Etiketler: 7K BilişimAkıllı Belediyecilik ZirvesiBelediyeEngin AksoyhuaweiIBMkurumsalMarmara Belediyeler BirliğiMobisisMobitNetcadPanasonicRecep AltepeSistaşvectorVodafonezirve
Paylaş1PaylaşTweetYollaPaylaş
Ali Güngör

Ali Güngör

Technopat.net Kurucusu, editörlük kariyerine 1999'da dergi editörü olarak başladı. Technopat Genel Müdürü olarak devam ediyor. #Teknoloji #video #sosyalmedya #rpg #android #kahve sever.dramatoryum@Twitter

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RSS Technopat Sosyal

  • Anakartın pinlerini bozan bilgisayarcı nereye şikayet edilir?
  • MSFS 2020 Airbus A320 Neo uçağı için layout.json ve manifest.json dosyası nereden bulunur?
  • "Spam nedeniyle bu hesap artık WhatsApp'ı kullanamaz." hatası nasıl çözülür?
  • 'tan alınan UFC 5 bilgisayardan oynanabilir mi?
  • Telegram'a yeniden katılınırsa bildirim gider mi?
  • 12-13 bin TL'ye gaming koltuk önerisi
  • 25.000-30.000 TL'ye yazılım için laptop önerisi
  • Linux'ta oynadığınız sorunsuz veya sorunlu oyunlar nedir?
  • i5 10400F RTX 3060 sistemle oyun oynarken bir anda oyun kapanıyor.
  • 2 bin TL'ye kadar fare önerisi

Technopat Video

Şu an oynayan

En iyi robot süpürgeyi arayanlara: Roborock Qrevo CurvX inceleme

En iyi robot süpürgeyi arayanlara: Roborock Qrevo CurvX inceleme

En iyi robot süpürgeyi arayanlara: Roborock Qrevo CurvX inceleme

Haber
Bilgisayar toplama geleneği tehlikede mi?

TRT bandrolü tartışması büyüyor: Hazır sistem firmalarının sonu mu geldi?

Haber
Razer Deathadder V4 Pro White Edition inceleme

Razer Deathadder V4 Pro White Edition inceleme: En hızlı oyuncu faresi!

Haber

Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net!

Güncel teknoloji, internet, donanım, yazılım, oyun ve daha fazlası haber, makale ve videolar ile Technopat’ta sizlerle.


01010100 01100101 01100011 01101000 01101110 01101111 01110000 01100001 01110100

Kategoriler

  • Yapay Zeka
  • Ev Teknolojileri
  • Makale
  • Video

Sosyal Medya

Bağlantılar

  • Hakkında
  • Haber
  • Video
  • Sosyal
  • Çerez Politikası
© 2011-2025 Technopat. Tüm Hakları Saklıdır.
Netse
Çerez Onayı
Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, kullanıcı deneyiminizi daha iyi hale getirmek, hizmetlerimizi size daha etkin bir şekilde sunabilmek için çerezler (cookies) ve benzeri araçlar kullanıyoruz. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını sağlamak, içeriği kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafik analizi yapmak için kullanılan küçük metin dosyalarıdır. Çerezleri nasıl kullandığımız ve kişisel verilerinizi nasıl işlediğimiz hakkında daha fazla bilgi almak için çerez politikamızı ve kişisel veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Fonksiyonel Her zaman aktif
Teknik depolama veya erişim, sadece kullanıcının açıkça talep ettiği belirli bir hizmetin kullanılmasını sağlama amacıyla veya iletişimin elektronik iletişim ağı üzerinden iletilmesinin tek amacıyla yasal olarak kesinlikle gereklidir.
Tercihler
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından istenmeyen tercihlerin depolanması yasal amacıyla gereklidir.
İstatistikler
Sadece istatistiksel amaçlarla kullanılan teknik depolama veya erişim. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Pazarlama
Teknik depolama veya erişim, reklam gönderimi için kullanıcı profilleri oluşturmak veya kullanıcıyı bir web sitesinde veya birden fazla web sitesinde benzer pazarlama amaçları için takip etmek amacıyla gereklidir.
  • Seçenekleri yönet
  • Hizmetleri yönetin
  • {vendor_count} satıcılarını yönetin
  • Bu amaçlar hakkında daha fazla bilgi edinin
Tercihleri yönet
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
  • Giriş
  • Teknoloji Haberleri
  • Sosyal
  • Nasıl Yapılır
  • Yapay Zeka
  • Video
  • Tavsiyeler
  • İncelemeler
    • Video İncelemeler
  • Güvenlik
  • Oyun
  • Makale
    • Pratik
    • Yazar Köşeleri

© 2025 Technopat
Sorularınız için Technopat Sosyal