Anasayfa Haber PS3 Hard Disk Değişim Rehberi

PS3 Hard Disk Değişim Rehberi

PS3’ün hard disk kapasitesi size yetmiyor mu? Technopat cihaza nasıl daha yüksek kapasiteli bir hard disk takabileceğinizi gösteriyor.

Her ne kadar PS3 saf oyun konsolu olarak tabir edilse de bazı eksiklikleri yok değil. Sony’nin PS3’ünden çok daha fazlasını alabilirsiniz: çok maçlı bir medya istemcisi, bir bilgisayar ve bir oyun arşivcisi. Dâhili sabit diske filmleri ve Mp32leri kaydedebilir daha sonra bunları HDTV’nizde izleyebilirsiniz. Fakat maalesef ürünün 40 GB sabit diski var ve bu kapasite biri iki oyun attıktan sonra doluyor. Sorun değil: PS3’ün kapasitesini, garantiyi devre dışı bırakmadan, 8 kat daha fazla arttırabilirsiniz.

Dizüstü Sabit Diskli PS3

Oyun konsoluna koyacağı sabit diskte ileri teknolojiyi seçen Sony günümüzün modern dizüstü bilgisayarlarında kullanılan 2.5” SATA diskleri tercih etmiş. Şu sıralarda 500 GB’lık SATA bir dizüstü sabit diski yaklaşık 125 TL’ye satın alabiliyorsunuz. İşleme başlamadan önce yıldız tornavidanızı hazır etmeyi unutmayın.

Verilerinizi yedeklemeyi unutmayın

Eğer cihazınızı uzun zamandan beri kullanıyorsanız sabit diskiniz birçok veriyle doldur. Bunun için montaj işlemine başlamadan önce bu verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ediyoruz. Verilerinizi bir USB belleğe veya harici bir sabit diske yedekleyebilirsiniz. Montaj işlemi bittikten sonra ise tekrar bu verileriniz geri yükleyebilirsiniz.

1. Oyunları ve Verileri yedekleyin

PS3 Yedekleme

Güvenlik PlayStation 3’ün menüsünde Settings bölümünden verileriniz yedekleyeceğiniz kısma ulaşabilirsiniz. Eğer az sayıda dosyanızı yedekleyecekseniz 4 GB2lık bir USB bellek yeterli. Fakat yedekleyeceğiniz dosyalar büyük miktarda ise harici bir USB sabit disk kullanmanız gerekiyor. Hangi ortam olursa olsun, biçimlendirme işleminde dosya sistemi olarak FAT32 seçmeniz gerekiyor.

2. Eski sabit diski sökün

PS3 Hard Disk

Küçük disk dışarı PS3’ün alt kısmına baktığınızda sabit diskin burada olduğunu ve diskin önünde de bir koruyucu plastik olduğunu göreceksiniz. Şimdi buradaki mavi vidayı sökün. Yanlız dikkatli olmakta fayda var zira bu vida bayağı bir zayıf ve sökme işlemi esnasında zara verebilirsiniz. Kapağı söktükten sonra sabit diski doğrudan karşınızda göreceksiniz.

3. Yeni SATA diski takın

PS3 Hard Disk Sökme

Büyük disk içeri Eski sabit disk tam 4 vida ile iyice korunuyor. Dikkat: bu dört vidada çok zayıf. Vidaları hafifçe sökün, kızağı çıkartın, diski sökün ve yeni diski takın, kızağı yerine takın ve tekrar vidalayın. Kapağı da kapattıktan sonra PS3’ü tekrar dik konuma getirip çalıştırabilirsiniz.

4. Sabit diski biçimlendirin

PS3 Format

Nihayet yer hazır Açılıştan sonra PS3 yeni bir sabit disk takıldığını anlıyor ve aygıtı biçimlendiriyor. Bu adımı da uyguladığınızda tamamen boş bir sabit diskle ve bol kapasiteyle işe başlıyorsunuz. Şimdi daha önce yedeklediğiniz verileri tekrar geri yükleyebilirsiniz. PS3’ün yüksek kapasiteli modellerinin ayrı bir ürün olduğunu ele alırsak “yeni PS3’ünüzü zevkle kullanabilirsiniz” diyebiliriz.