Anasayfa Teknoloji Apple’ın Hisseleri Düşüşte: Tim Cook Özür Diliyor!

Apple’ın Hisseleri Düşüşte: Tim Cook Özür Diliyor!

Apple'ın CEO'su Tim Cook
Apple'ın CEO'su Tim Cook

Apple’ın CEO’su Tim Cook Çin’de özür diliyor. İşte Apple’ın hisse senetlerini düşüren olaylar ve teknoloji devinin potansiyel zararı…

Apple'ın CEO'su Tim Cook
Apple’ın CEO’su Tim Cook

Apple’ın Çin’deki girişimi başarısız oldu ve şirket 13 milyar dolar kaybetme riskiyle karşı karşıya. Gelişmeler sonucunda Apple’ın en büyük hisse senedi sahibi olan Fidelity Contrafund, elindeki hisse miktarını yüzde 10 azalttı. New York Borsası’nda yüzde 2 değer kaybeden şirketin toplam değer kaybı bu yıl yüzde 18.5 oldu.

Düşüşün ardındaki büyük etkenlerden biri, Apple’ın Çin’de karşılaştığı medya eleştiri yağmuru oldu. Devlet kontrolündeki medya, Apple’ı satış sonrası müşteri desteği konusunda eleştirmeye başlayınca, Apple’ın hem hisseleri, hem de imajı hızla yıpranmaya ve erimeye başladı. Toplam zarar potansiyeli Apple’ın Çin’deki yatırımının yarısı, yani 13 milyar dolar olunca, direkt olarak Apple’ın CEO’su Tim Cook Çin’den özür diledi.

Gelen eleştiriler karşısında gerekeni yaparak satış sonrası hizmeti arttıracağını açıklayan Apple, uzun vadede Çin’deki imajını ve yatırımını kaybetme tehlikesiyle hala karşı karşıya. Apple bu özür sayesinde Çin Hükümeti’nin yaptığı “eşi benzeri görülmemiş kendini beğenmişlik” suçlamasından ve “ağır bedel” tehdidinden kurtulabilecek mi hep birlikte göreceğiz.