Anasayfa Haber ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini: Boyu Küçük Performansı Büyük

ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini: Boyu Küçük Performansı Büyük

ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini
ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini

Dünyanın ilk küçük boyutlu GTX 670 modeli olan ASUS GeForce® GTX 670 DirectCU Mini, yüksek performansı mini ITX ve micro ATX kasalara sığdırıyor…

ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini
ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini

ASUS, küçük boyutlu mini ITX kasa ve anakartlar ile uyumlu, yüksek performansı kompakt bir tasarımla sunan GeForce® GTX 670 DirectCU Mini modelini duyurdu. Sadece 17cm uzunluğunda olan kart, DirectX 11.1 uyumlu NVIDIA GTX 670 grafik işlemcisine sahip. Referans tasarım GTX 670’in uzunluğunun 24,13cm uzunluğunda olduğu düşünüldüğünde ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini’nin boyutları daha iyi anlaşılabiliyor.

Mini ITX anakartların yer aldığı küçük boyutlu masaüstü bilgisayarlar oyuncular ve ev kullanıcıları için en popüler tercihler arasında yer alıyor. Kasaların ufak boyutlu olması bu bilgisayarları LAN oyun partileri için daha uygun hale getiriyor. Bunun yanı sıra şık tasarımlar ve daha düşük güç tüketimi de bu kasalar ev sineması bilgisayarı kurmak için en doğal çözüm. ASUS GeForce® GTX 670 DirectCU Mini de mini ITX anakartların potansiyelini sonuna kadar kullanıp, küçük kasalarda da yüksek performans alınmasını sağlayabilmek için tasarlandı. Kartta ısı dağıtıcı bir buhar odası ve CoolTech fan‘dan oluşan özel bir DirectCU soğutma sistemi bulunuyor. Bu sistem güçlü bir hava akımı sağlayarak kartın üzerindeki önemli bileşenleri soğutuyor.

ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini
ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini

Buhar Odalı ve CoolTech Fanlı Yeni DirectCU Mini

ASUS, DirectCU soğutma sistemini küçük boyutlarda da kullanabilmek için yeniden tasarladı. Daha kısa olan kartta, grafik işlemcinin tam üzerinde ısıyı hızlıca dağıtan ve referans tasarım GTX 670’e göre %20 (7,5 C) daha serin olmasını sağlayan bakır buhar odası bulunuyor. Yeni CoolTech fan tasarımı da geniş alana etki eden bir hava akımı sağlayarak karttaki önemli bileşenleri serin tutuyor. Yeni fan ayrıca üç kat daha sessiz çalışıyor.

Direct Power ve Super Alloy Power İle Dayanıklılık

Küçük boyutlarda olmasının tüm avantajlarını kullanan ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini, güç dağıtım bileşenleri ve grafik işlemci arasında köprü oluşturup verimli çalışma, %56 daha düşük öz direnç ve %15 saha serin bir PCB olmasını sağlayan Direct Power teknolojisine sahip. Super Alloy Power kapasitörler, bobinler ve MOSFET’ler ısı ve strese karşı dayanıklı hale getirilerek, standart bileşenlere göre 2,5 kat daha uzun ömür sunuyor.

GPU Tweak ile Kolay ve Hızlı Hız Aşırtma

ASUS’a özgü GPU Tweak yazılımı ASUS GeForce® GTX 670 DirectCU Mini ile beraber geliyor. Kullanıcı dostu arayüze sahip olan yazılım ile çekirdek frekansını, fan hızlarını, voltaj değerlerini ayarlayabilir, güç sarfiyat hedefleri oluşturabilirsiniz.

ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini modelinin Haziran ayında Türkiye’de piyasaya çıkması bekleniyor.

ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini
ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini

Teknik Özellikler

Grafik işlemci: NVIDIA® GeForce® GTX 670

Veriyolu standardı: PCI Express 3.0

Bellek: 2GB GDDR5, 256-bit arayüz, 6008MHz (1502MHz)

GPU saat hızı: 928MHz temel, 1006MHz boost

CUDA çekirdeği: 1344 adet

Görüntü çıkışları: 1 x Dual-Link DVI-I

1 x Dual-Link DVI-D

1 x DisplayPort

1 x HDMI

Boyutlar: 17cm x 12cm x 4cm