Anasayfa Haber İnsanlar Neden Windows 8’den Nefret Ediyor?

İnsanlar Neden Windows 8’den Nefret Ediyor?

Kullanıcılar Windows 8'e daha alışamadı.
Kullanıcılar Windows 8'e daha alışamadı.
Kullanıcılar Windows 8'e daha alışamadı.
Kullanıcılar Windows 8’e daha alışamadı.

Kullanıcıların verdikleri puanlarla ortaya çıkarılan araştırmada, Windows 8’in o kadar da beğenilmediği anlaşıldı.

Microsoft’un 2012 sonunda kullanıcılarına sunduğu yeni işletim sistemi Windows 8 hakkında iyi ya da kötü bir çok yorum bulunuyor. İnternetin de verdiği güç sayesinde birçok platform üzerinde yeni işletim sisteminin getirdikleri tartışılıyor. Ortada ise ikiye bölünmüş bir kullanıcı kitlesi var: Windows 8’den nefret edenler ve aşık olanlar.

Windows Vista, yamalanma sürecine kadar kullanıcılarına oldukça zorlu zamanlar geçirmişti. Windows 7 ise o sıkıntılı döneme aydınlığı getirmişti. Microsoft yeni işletim sistemi için her ne kadar kampanya ve indirim yapsa da kullanıcılar W7’den vazgeçmek istemiyor.

Windows İşletim Sistemlerinin Amazon.com üzerindeki puanlaması.
Windows İşletim Sistemlerinin Amazon.com üzerindeki puanlaması.

Amazon.com sitesinden alınan bilgilerle oluşturulan grafikte Windows 8’in Windows 7 ve Vista arasında kaldığı görülüyor. Amazon’un 5 yıldızlı bir puanlama sistemi bulunuyor. 5-4 yıldız başarılı, 3 yıldız orta, 2-1 yıldız ise kötü puanlama olarak kabul ediliyor.

Windows 7, %47 puanlamasıyla en başta bulunuyor. Onu %36 ile Windows 8 takip ediyor. Vista’nın ise %23lük payı var. Tablonun en alt kısmına geldiğimizde Vista’ya yönelik 1 yıldız veren kişilerin sayısının fazla olduğunu %42lik pay ile rahatça anlayabiliyoruz. Windows 8’de bu noktada %29 ile dikkat çekiyor.

Bu durum henüz yeni yayınlanmasından kaynaklı olabilir. Piyasada Windows 8 destekleyen ürünlerin çoğu all-in-one teknolojisine sahip bilgisayarlardan ya da tabletlerden oluşuyor. Kişisel bilgisayarlarda ise Windows 8’den tam verim alabilmek için dokunmatik ekran gerekiyor. En azından yeni çıkan dokunmatik mouselardan biri kullanılması şart.

Tabi bu demek değildir ki, Windows 8 tam bir fiyasko. Dokunmatik araç-gereçlere de ihtiyaç duyulmadan, eski sistemlerde bile sağlıklı bir biçimde çalışabiliyor. Tek sorunu ise daha yeni olması ve insanların çekinceyle yaklaşması.

Ortalamaları ele aldığımızda ise ilginç bir konu çıkıyor ortaya. Apple’ın son işletim sistemi Snow Leopard’ın 3.9 ortalaması var. Windows 7 ise 3.7lik bir ortalamaya sahip. Yani Apple’ın son işletim sistemi daha çok beğenilmiş gözüküyor. Tabi bunların resmi araştırma rakamları olmadığını belirtmekte fayda var. Ancak kullanıcı yorumları ve beğenilerinin de firmalar tarafından kaale alınması gerekiyor.