Anasayfa Teknoloji Nokia’dan Lumia 520 ve 720 Geliyor!

Nokia’dan Lumia 520 ve 720 Geliyor!

Nokia Lumia 720 büyük kardeşlerinden daha ince ve hafif.

Nokia Lumia 720 büyük kardeşlerinden daha ince ve hafif.
Nokia Lumia 720 büyük kardeşlerinden daha ince ve hafif.

Nokia bugün Lumia 520 ve 720 modellerini teknoloji basınına tanıttı. İşte detaylar…

Nokia bugün düzenlediği bir toplantıyla Türkiye’de piyasaya sürecekleri Lumia 520 ve 720 modellerini Türk teknoloji basınına tanıttı. Sohbet havasında geçen toplantıda Nokia yetkilileri firmanın genel performansı ve geleceğe yönelik planları hakkında da sorularımıza cevaplar verdiler. Ancak şüphesiz konu ağırlıklı olarak bu iki yeni modeldi.

Nokia bu iki modeli de getirerek, akıllı telefon pazarında farklı fiyat gruplarına hitap eden toplam 5 ürüne ulaşmış olacak. Lumia 520 modeli 599 TL fiyatla pazara girecek, Lumia 720 modeli ise 999 TL fiyat etiketine sahip olacak. Toplantı esnasında iki telefonu da kısa bir süre için kurcalama imkanımız oldu. İlk izlenimlerimizin olumlu olduğunu söyleyebilirim.

Nokia Lumia 520 hesaplı ve becerikli bir akıllı telefon.
Nokia Lumia 520 hesaplı ve becerikli bir akıllı telefon.

Lumia 520 modeli ana yapı ve özellikler olarak 620 ile büyük benzerlik gösteriyor. Aralarındaki en önemli iki fark, Lumia 520’de daha düşük teknolojili bir ekran paneli kullanılmış olması ve NFC özelliğine yer verilmemesi. Her ne kadar Lumia 520’nin görüntü kalitesi kendi sınıfındaki cihazlardan daha zayıf değilse de, daha üst seviye Nokia modelleriyle yan yana konduğunda aradaki fark belli oluyor.

Lumia 720 modeli ise genel yapısı itibariyle Nokia’nın çizgilerini taşısa da, 820 ve 920 modelleriyle kıyaslandığında çok daha ince ve zarif bir yapıya sahip. Carl Zeiss lensli 6 MP kamerası, Gorilla Glass ön camı ve 2000 mAh bataryasıyla kendini ön plana çıkaran 720, 1000 TL sınırının altında bir akıllı telefon arayanlar için iyi bir seçenek olabilir.

Her iki telefon da 1 GHz hızında çalışan çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemcisine ve 512 MB RAM kapasitesine sahipler. Tabii ki ikisi de Windows Phone 8 işletim sistemi çalıştırıyorlar, her ikisi de eldivenle rahatlıkla kullanılabiliyorlar. Nokia her iki telefonu da çok yakında piyasaya sürecek, ancak ilk satışa sunulan model Mayıs başında Lumia 720 olacak ve ardından Haziran başında Lumia 520 satışa çıkacak.

Bu arada hemen altını çizelim, Nokia’nın üst seviye Lumia modellerinde bulunan kablosuz şarj teknolojisinden Lumia 720’de de faydalanmak mümkün olabilecek. Ancak bu teknoloji ürünle beraber standart olarak gelmeyecek, eğer bu teknolojiyi edinmek isterseniz gereken şarj aparatıyla beraber, 720 için hazırlanmış özel arka kapağı da edinmeniz gerekecek. Çünkü kablosuz şarj alıcısı bu ekstra arka kapağın içinde bulunuyor.

Nokia Lumia 720 ve 520 yakında piyasada. İşte Lumia ailesi ve aksesuarlar...
Nokia Lumia 720 ve 520 yakında piyasada. İşte Lumia ailesi ve aksesuarlar…

Tabii ki gerek 520, gerekse de 720 Nokia’nın özel WP 8 uygulamalarından yararlanıyor. Windows Phone uygulama pazarındaki seçenekler her geçen gün artarken, Nokia’nın da çeşitli seçeneklerle bu pazara katkıda bulunmaya devam edeceği bildiriliyor. Bununla birlikte toplantıda Nokia yetkililerine farklı konularda da bazı sorular yönelttik, mesela alüminyum gövdeli bir Lumia 928 modelinin olup olmayacağı ya da Nokia’nın tablet ya çok büyük ekranlı bir tablet-telefon (phablet) üzerinde çalışıp çalışmadığı gibi. Kendileri gülümseyerek henüz bu konularda bir açıklama yapamayacakları cevabını verdiler. Ne var ki Nokia’nın daha da gelişmiş kablosuz şarj teknolojileri üzerinde çalıştığı yolundaki söylentilerin boş olmadığını da onayladılar. Bu yeni şarj teknolojileri büyük ihtimalle şimdikilerden daha uzun menzilli olacaklar ve telefonları bir tabla üzerine koymadan doğrudan cebimizdeyken şarj edebilecekler.

Nokia’nın bu iki yeni modeli elimize geçer geçmez sizler için detaylı incelemelerini yapacağız, o yüzden bir gözünüz üzerimizde olsun.