Bu video rehberimizde ASUS’un EZ Flash 2 özelliği ile nasıl BIOS güncellemesi yapıldığını gösteriyoruz.
BIOS güncellemek kullanıcılar için her daim zor bir işlem olmuştur. Özellikle Windows üzerinden güncelleme her ne kadar kolay olsa da DOS veya diğer yöntemlerle güncellemeye göre biraz riskli. DOS üzerinden güncelleme ise çoğu kullanıcı için karmaşık bir işlem. ASUS, tüm bu zorlukları düşünerek EZ Flash 2 teknolojisini geliştirmiş. EZ Flash 2 sayesinde tek yapmanız gereken güncel BIOS dosyasını USB belleğe atmak ve ardından belleği bilgisayara takıp BIOS’a girmek. BIOS’tan Ez Flash 2 uygulamasını çalıştırıp ardından da USB bellekte yer alan güncel BIOS’u seçerek kolayca güncellemeye başlayabiliyorsunuz.
Ez Flash 2 ile nasıl BIOS güncelleme yapılacağını görmek için video rehberimize göz atabilirsiniz:




ASUSTeK Computer INC. P8Z68-V PRO GEN3 Rev. 1. bunun buos paylasırmısın bulamadım lınk baylasırsan sevınırım bıde fılas bellek atarken nasıl atıcagız sıkılastırmıs dosya halındemı yoksa normalmı
Security Verification Failed yazıyor bios dosyasını okuduktan sonra?
Anakartınıza uygun sürümü indirdiğinizden emin olun.
Asus K53U notebook bios güncellemesi gerçekleştirdim ancak bilgisayar açıldıktan sonra görüntü, ses, internet erişimi gibi problemlerle karşılaştım. Benim Bios’ um 216 serisiydi ve asusun sitesinde 216 olmadığı için 223 kurmuştum ( sürekli versiyon yükseliyor zannediyordum) ve bu problemlerle karşılaşınca 216′ nın güncellemesini bulamadığım için 214 yükledim ve bilgilsayar restart olduktan sonra siyah ekranda kaldı açılmıyor.
Bu konuyla ilgili iki sorum olacak,
birincisi; Teknik servise götürmeden sorunu kendim çözebilir miyim?
İkincisi ise; bios versiyonu atıyorum 111 ise güncelleme için tekrar 111 mi kurmak gerekir yoksa internet sitesinde uzayıp giden rakamlar 113, 115, 118 gibi en son çıkan biosu mu kurmak gerekir?
Teşekkürler..
Sitede en son çıkan sürümü kurmak gerek. Servise göndermeden çözmeniz zor. Servis ücretsiz tamir edecektir.
sayın recep bey k53sv asus homebasiz bilgisayarımı windows 8.1e çevirdim yalnız web sayfalarına girdiğim zaman hdd kısmından bir sinleme sesi geliyor bunun için ne yapabilirim …
Flasha Güncelleme dosyasını attığım halde “Asus EZ Flash 2 ” bölümünde ” .cap ” uzantılı dosyayı görmüyor ne yapmam gerekir?
asus un ez flash 2 bölümü varmı ben bios dosyasını flash a attım bilgisayar açılışında f4 tuşuna bastım bios dosyasını seçtim loading bittikten sonra bios ayarlarım güncellendi görünüyor ama hala aynı hatalar var. k52Jc için
Hocam Merhaba.Yurt dısından Asus G501JW serisi olan laptopu aldim.1 ay once anakarti serviste degisti ve geldiginde klavye aydinlatmasi calismiyordu.BIOS Guncelleme yapsam duzelirmi? Tekrar servise gonderim 1 ay beklemek istemiyorum :/