Anasayfa Haber EA En Kötü Firma Olmaya Aday

EA En Kötü Firma Olmaya Aday

EA bir kez daha yılın kötü firması ödülünü alabilir.
EA bir kez daha yılın kötü firması ödülünü alabilir.
EA bir kez daha yılın kötü firması ödülünü alabilir.
EA bir kez daha yılın kötü firması ödülünü alabilir.

Electronic Arts, ABD’nin en kötü firmaları oylamasında başı çekiyor.

ABD merkezli EA firması SimCity’i piyasaya sürdükten sonra birçok sorunla karşılaştı. Sorunların bir kısmı halen çözülmeyi beklerken EA yeni bir haberle sarsıldı. Consumerist sitesi tarafından yıllık olarak hazırlanan ABD’nin En Kötü Firması Anketi’nde yarı finale kaldı.

Electronic Arts bu durumu ciddiye alıyor. Çünkü geçtiğimiz sene anket sonuçları bittiğinde en kötü firma ödülünü EA kazanmıştı(!). 2013 anketinde Electronic Arts, Ticketmaster firmasıyla yarı finale kaldı.

Firmanın işletme sorumlusu Peter Moore konu hakkında açıklama yaptı. Moore “Öncelikle pek çok hata yaptığımızın farkındayız. Serverların çökmesi, oyunun beklentileri karşılayamaması ve fiyatlandırma konusunda başarısızlığa uğradık. Ancak oyunculara daha fazlasını borçluyuz” sözlerine yer verdi.

SimCity sorunu 5 Mart tarihinden itibaren başlamıştı. 10 yıllık ayrılığın ardından geri dönen SimCity, internet bağlantısı gerektiriyordu. SimCity’nin pazara çıkmasınının ardından EA serverları çökmüştü. Oyuncular ise firmanın bu problemleri çözmesini beklemişti.

EA bu soruna karşılık kullanıcılarına, bedava oyun seçenekleri sundu. Kullanıcıların gönlünü almaya çalışan firma bir noktada başarılı olsa da oyunla alakalı problemlerin devam etmesi, duruma gölge düşürdü.

SimCity’e kayıtlı 900.000 oyuncunun olduğu söyleniyor. Electronic Arts, takipçilerinin sorunlarını gidermeye çalışsa da sırf bu sıkıntı yüzünden, bir kez daha En Kötü Firma ödülünü kazanabilir.