Anasayfa Teknoloji İranlı Bilim Adamı Zaman Makinesini İcat Ettiğini İddia Ediyor

İranlı Bilim Adamı Zaman Makinesini İcat Ettiğini İddia Ediyor

Back to the Future'dan hatırladığımız Delorean bulabildiğimiz konuya en yakın görsel oldu...
Back to the Future'dan hatırladığımız Delorean bulabildiğimiz konuya en yakın görsel oldu...

İranlı bir bilim adamı sonunda zaman makinesini icat ettiğini iddia ediyor. İşte Aryayek zaman yolculuğu makinesinin detayları ve ilginç iddialar…

Back to the Future'dan hatırladığımız Delorean bulabildiğimiz konuya en yakın görsel oldu...
Back to the Future’dan hatırladığımız Delorean bulabildiğimiz konuya en yakın görsel oldu…

İran’ın başkenti Tahran’da bir bilim adamı olan Ali Razeghi, Aryayek zaman makinesini icat ettiğini iddia ediyor. Üstelik bunu devlet tarafından yönetilen Stratejik İcatlar Merkezi’nde yapmış(!)

27 Yaşındaki Ali Razeghi, kullanıcı bu cihaza dokunduğunda cihazın geleceği bildiğini iddia ediyor. İran Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada zaman makinesinin karmaşık algoritmalar kullanarak, bir bireyin hayatında gelecekte 5 ila 8 yıl arasında olacak gelişmeleri hesaplayabildiğini söylüyor.

İran’ın Stratejik İcatlar Merkezi’nde yönetici olan Razeghi’nin 179 kişisel icadı adına kayıtlı olarak bulunuyor. 10 Yıldır proje üzerinde çalıştığını belirten mucit, kişisel bir bilgisayar çantasına sığan icadının insanı geleceğe götürmeyen ama geleceği insana getiren bir zaman makinesi olduğunu belirtiyor.

İran’ın bu sayede gelecekte olabilecek askeri çatışmaları, döviz kurlarında ve petrol fiyatlarında olabilecek dalgalanmaları önceden tespit edebileceğini iddia eden Razeghi, toplu üretim aşamasına geçtiklerinde ürünü global olarak satacaklarını da sözlerine ekliyor. Şu an prototipi ortaya koymamalarının sebebi olarak da “Prototipi ortaya çıkartırsak Çin bunu alır, kopyalar ve bir gecede milyonlarca üretir” açıklamasını yapıyor.

Çevresinden “Tanrıcılık oynadığı” yönünde eleştirildiğini de belirten mucit, bu icadın dine aykırı olmadığını, Amerikalıların bu icadı yapabilmek için milyonlarca dolar harcadığını söylüyor. Kendi iddiasına göre bunu çok ucuza zaten başarmış durumda.

Son derece ciddi iddialar ama inanması bir o kadar imkansız görünüyor. Bakalım ileride bu projeden ses soluk çıkacak mı…