Anasayfa Haber Twitter Müzik Geliyor!

Twitter Müzik Geliyor!

Twitter Music'in temeli satın alınan We are Hunted olacak
Twitter Music'in temeli satın alınan We are Hunted olacak

Bir değil pek çok farklı kaynak aynı anda Twitter Müzik’ten bahsetmeye başladı. İşte 140 karakterlik sosyal ağ devinin en son girişimiyle ilgili ilk önemli detaylar…

Twitter Music'in temeli satın alınan We are Hunted olacak
Twitter Music’in temeli satın alınan We are Hunted olacak

Çok yakında resmi olarak ortaya çıkması beklenen Twitter Müzik uygulamasıyla ilgili ilk detaylar ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Twitter’ın “We Are Hunted” şirketini satın alması ve yeteneklerini kendine katması da bu yönde doğrulayıcı bir bilgi olarak sunuluyor.

Kaliforniya’daki dev müzik festivali Coachella’da açıklanacağı söylenen bu uygulama hem Twitter kullananlara, hem de kullanmayanlara açık, ayrı bir konumda yer alacak, yani Standalone sunulacak. Zaten satın almadan bu kadar kısa süre sonra ayrı bir sistem olan We are Hunted’ın parçalanıp Twitter içerisine entegre edilmesi ya da taşınması mümkün olamazdı.

Twitter hesabı olanlara daha fazla özelliği ücretsiz olarak sunması beklenen müzik uygulamasının en önemli noktası 4 farklı Hub altında toplanması olacak. Hublarda kullanıcı için tavsiye edilen parçalar, o an dinlenen parça, popüler, yükselen Hubları yer alacak. Kullanıcılara Twitter’da takip ettikleri sanatçılara göre müzik önerecek olan uygulama, “#NowPlaying” sayesinde o an dinlenen şarkıyı Twitleyerek hashtag ile paylaşacak. Bu sayede hem o an en çok dinlenen, en popüler parçalar ortaya çıkacak, hem de sanatçıların ve parçalarının Twitter’da “Trending” olma şansı artacak.

SoundCloud, iTunes, Vevo ve diğer online müzik servislerinin de entegre edilmesi beklenen girişim, bir zamanlar müzik sevenler ve sanatçılar için çok önemli olan MySpace’ın eski başarısını elde edebilir gibi görünüyor.