Anasayfa Haber Yeni Windows RT, Windows Blue’nun Bir Parçası Olacak

Yeni Windows RT, Windows Blue’nun Bir Parçası Olacak

Windows RT son bir hamle yapmaya hazırlanıyor.
Windows RT son bir hamle yapmaya hazırlanıyor.
Windows RT son bir hamle yapmaya hazırlanıyor.
Windows RT son bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Bekleneni veremeyen Windows RT, Blue güncellemesine dahil edilecek.

Microsoft’un tabletler için geliştirdiği Windows RT, büyük bir başarısızlık olarak yorumlanmıştı. Lenovo Yoga ve Surface RT’nin beklentileri karşılayamaması firmaya pazarda para kaybettirmişti.

Tabletlere özgün işletim sistemi, son zamanların en büyük söylentisi halien gelen Windows Blue’nun bir parçası olacak. Kurumsal alanda basit işlemleri rahatlıkla yapabilen Windows RT’nin uygulama yetersizliği kullanıcıların en büyük sıkıntısıydı. Excel ve Word programlarının ardından Outlook’un da geleceği müjdelenmişti. Ancak bu problemi çözecek kadar büyük bir adım değil.

Windows ile anılan programların çoğu Windows RT’de uyumlu olarak çalışmıyor. Ayrıca sistemin pahalı olması, tablet fiyatlarını da pek fazla aşağıya çekemiyor. Tablet üreticileri her ne kadar Microsoft için çalışmalarına devam etse de, Windows RT’nin kısa ömürlü olacağı düşünülüyor.

Microsoft hatalarından ders almış olacak ki, Windows RT’ye bir güncelleme geleceğinin söylentisi yayıldı. Sene sonunda detayları belirlenecek Windows Blue ile birlikte bu sistemin de yenileneceği belirtiliyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan 7-inçlik Surface tablet ile de bir bağlantısı olması kuvvetle muhtemel.

Firmanın, x86 mühendisliğiyle hazırladığı ARM işlemci uygulamaları söylentisi de mevcut. Ancak kullanıcılar performansdan çok, tabletlerinde rahatlıkla çalışabilecek uyumlu uygulamalar istiyorlar.