Anasayfa Makale Hayat Apple iRadio İçin Anlaşmalar Devam Ediyor

Apple iRadio İçin Anlaşmalar Devam Ediyor

Apple iRadio
Apple iRadio

Apple iTunes’un başarı hikayesini iRadio takip edecek. İşte teknoloji devi Apple’ın Spotify ve Pandora rakibi iRadio…

Apple iRadio
Apple iRadio

Apple iTunes 25 milyardan fazla şarkı satışıyla benzeri görülmemiş bir başarıya imza attı. Ancak devir değişti, müzikçalarlarda, iPod ve MP3 playerlarda müzik depolama yerine online streaming müzik servisleri popülerlik kazanıyor. Ülkemizde henüz oturmamış bir piyasa olmasına karşın ABD’de Spotify ve Pandora kullanıcılarına sınırsız müzik dinleme olanağı sunuyor.

Apple’ın internet radyosu projesi henüz resmen açıklanmadı, onaylanmadı. Ancak şirketin Warner Bros, Universal ve Sony ile müzik lisansları konusunda görüştüğü biliniyor. iRadio denilen internet radyosu hizmeti için Apple’ın lisans sahibi müzik şirketlerine her 100 stream için 6 sent teklif ettiği de biliniyor. Ancak anlaşılan müzik şirketleri bu fiyatı beğenmedi, Pandora’nın ödediği 1 sent’e yakın bir fiyat üzerinden anlaşma yapılması bekleniyor.

iTunes’un başarısı göz önüne alındığında Apple’ın yeni internet radyosunun ad hem müzik dinletme, hem de satış üzerinden, reklamlardan büyük gelir sağlayarak Spotify ve Pandora’ya güçlü bir rakip olacak gibi görünüyor.