Anasayfa Haber Bing’den Pinterest Desteği

Bing’den Pinterest Desteği

Bing, Pinterest Pin desteğine kavuştu
Bing, Pinterest Pin desteğine kavuştu

Microsoft’un arama motoru Bing, sosyal paylaşım ağı Pinterest için özel bir destek sunuyor. İşte Bing’deki Pin tuşuyla gelen yenilik…

Bing, Pinterest Pin desteğine kavuştu
Bing, Pinterest Pin desteğine kavuştu

Microsoft’un Bing arama motoruna eklediği “Pin to Pinterest” özelliği sayesinde kullanıcılar kolayca görselleri Pinterest’te paylaşabiliyorlar. Pinterest özellikle kadınların, moda paylaşımlarının ve doğal olarak görsellerin ağırlıkta olduğu bir sosyal ağ. Ülkemizde geriden gelse de Amerika’da son derece popüler bir ağ olan Pinterest, yine ABD’de güçlü olan Bing arama motoruna eklenen özellikle artık daha kolay kullanılabiliyor.

Ek bir uygulama kurmadan, tek bir tıklama ile Pinterest paylaşımına görselin orijinal kaynağına bağlantılar ekleniyor. Bu sayede kullanıcılar görsel aramada buldukları görselin url’sini kopyalayıp yapıştırmakla uğraşmıyorlar. Ayrıca Bing gelişmiş arama özelliklerinde görselle boyutlarına, renklerine, tasarımlarına ve diğer özelliklerine göre filtrelenebiliyor. Ayrıca belirli bir site üzerinde istenen anahtar kelimelere uygun görseller de aranabiliyor.

Peki bu fikir nereden geliyor? Microsoft geçtiğimiz aylarda Bing merkezine davet ettiği lifestyle ve tasarım blogger’larından görüşlerini aldı, ihtiyaçlarını araştırdı. Burada ortaya çıkan sonuçlardan birisi de özellikle bu iki alanda blog yazan ve paylaşım yapan insanların bu işi daha kolay yapabilmelerinin yararı oldu. Microsoft bu yenilik ile Bing arama motorunu Google ve Yandex gibi rakiplerinden farklılaştırmayı amaçlıyor.