Anasayfa Haber Microsoft ve Google’ın Arası Blink Yüzünden Açılabilir

Microsoft ve Google’ın Arası Blink Yüzünden Açılabilir

Google ve Microsoft Blink isminin marka haklarını ayn anda satın almış oldu.
Google ve Microsoft Blink isminin marka haklarını ayn anda satın almış oldu.
Google ve Microsoft Blink isminin marka haklarını ayn anda satın almış oldu.
Google ve Microsoft, Blink isminin marka haklarını ayn anda satın almış oldu.

Google’ın marka haklarını satın aldığı Blink adını, Microsoft da kendi programı için seçti.

3 Nisan’da Google, WebKit yerine Blink adını verdiği motoru kullanacağını açıklamıştı. WebKit’e benzeyen ancak kod karışıklığını ortadan kaldıran Blink’in kullanımının da basit olacağı açıklanmıştı. Aradan 1 hafta geçmemişken, 9 Nisan’da Microsoft BLINK adını verdiği uygulamanın marka haklarını satın aldığını açıkladı.

İki firmanın bu duruma ne cevap vereceği merakla bekleniyor. Google’ın üzerinde çalıştığı Blink motoru Chromium için kullanılacak. Microsoft’un geliştirdiği BLINK’in kullanım alanı ise başka.

Microsoft BLINK, Windows Phone için hazırlanan bir uygulama olacak. Kullanıcı fotoğraf çektiğinde, yazılım devreye girerek, çektiği fotoğrafın bir önceki ve bir sonraki anını da kaydedecek. Böyle ortaya en iyi görüntü çıkarılacak.

Birçok yerde bunun tamamen tesadüf olduğu söyleniyor. Ancak Google’ın duyurusunun ardından Microsoft’un marka haklarını satın aldığını söylemesi ortaya enteresan bir durum çıkarıyor. İki firmadan da henüz bir açıklama gelmedi. Olayın çok büyümeyeceği tahmin ediliyor. Sonuçta taraflardan biri Apple değil.