Anasayfa Mobil Android için Dokunmatikten sonra Bakmatik

Android için Dokunmatikten sonra Bakmatik

Dokunmatiğe alıştık, sıra bakmatikte! Android cep telefonlarını ve tabletleri artık göz ile kontrol etmek mümkün olacak. İşte Android için göz kontrolü teknolojisinin özellikleri…

The Eye Tribe isimli şirket tarafından geliştirilen yeni teknoloji, Android işletim sistemine sahip cep teelfonları ve tablet bilgisayarları gözle kontrol etmeyi mümkün kılıyor. Milimetre ölçüsünün de altında bir hassasiyetle göz bebeğini takip edebilen bu teknoloji, parmakla kontrole eşit bir keskinlik sunacak.

SDK yani yazılım geliştirici kiti Haziran ayında sunulacak olan yeni teknoloji sayesinde göz kontrolü ile hesaplara şifre yazmadan giriş, gözle ekran kaydırma, yeni oyun kontrolleri mümkün oluyor. Samsung’un Galaxy S4’te sunduğu gözle kaydırma teknolojisinden çok daha kapsamlı görünen bu teknoloji cep telefonu başına 1 dolar civarında donanım maliyeti ile yeni Android telefonlarda yer alabilecek.

Bu teknolojiyi geliştiren The Eye Tribe firması geçtiğimiz yıl önce 1 milyon dolar, ardından 2.3 milyon dolar yatırım aldı. Önümüzdeki günlerde yeni akıllı cep telefonlarında dokunmatik hassasiyetini değil, bakış hassasiyetini de test etmemiz gerekebilir. Öte yandan kullanıcıların dokunmatik teknolojisinin yanında Technopat’ta bizim aklımıza gelen adıyla bakmatik telefonlara nasıl tepki vereceği sorusu zamanla cevaplanacak.