Anasayfa Haber USB Bellek İle Oturum Açın

USB Bellek İle Oturum Açın

USB belleğinizi taktığınızda şifre girmeden açılan bir bilgisayar hayal olmaktan çıkıyor.

Bilgisayarınızı her açtığınızda parola girmekten nefret mi ediyorsunuz? “Cebinizde bile taşıyabileceğiniz” daha iyi bir seçenek ister misiniz? Eğer öyleyse USB belleğinizi bir anahtara dönüştürebilirsiniz. Parola girmeyi unutun; yalnızca USB flaş belleğinizi kullanarak oturum açın. Bu durum ayrıca güvenliğinizi de bir üst düzeye çıkarır, zira yanınızda oturanlar parolanıza bakamayacaklardır.

USB Bellek ile güvenli bir şekilde oturum açın

Hâlihazırda bulunan SysKey Utility, Windows’u USB bellek ile kilitlemenize olanak tanınırken, ücretsiz olan VSUsbLogon ile de USB belleğinizi anahtar haline dönüştürüp Windows’ta oturum açabilirsiniz. Sisteminizdeki parola var olmaya ve cihazınızı korumaya devam edecektir, ancak parolanızı unutma derdinden kurtulmuş olacaksınız.

VSUsbLogon programını indirip kurduğunuzda, anahtara dönüştürmek istediğiniz USB belleğinizi sisteme takın ve programın penceresinde “USB Devices” altında taktığınız belleğin göründüğünden emin olun.

Sağ tarafta, üzerinde “Assign” yazan, USB belleğinize anahtar olma yetkisini atayabileceğiniz bir düğme bulunuyor. Buna tıklayın. “User Credentials” altında bilgisayarınızdaki kullanıcı adınızın seçili olup olmadığını kontrol edin, seçili değilse seçin. “Password” kısmına ise bilgisayarınıza giriş yaptığınız parolayı girin.

“Logon Options altında otomatik giriş mi yoksa PIN girişi mi istediğinizi seçebilirsiniz. Ancak PIN girişi seçerseniz bu programı kurmanın bir önemi kalmaz, çünkü Windows 8 halihazırda PIN girişi özelliğine sahip.

VSUsbLogon Kullanici Atama

Sonrasında “Check Password” düğmesine tıklayarak girdiğiniz parolanın doğru olup olmadığını kontrol edin. Daha sonra “OK” düğmesine tıklayın.

Artık USB belleğinizi oturum açmak için kullanabilirsiniz. Bir dahaki oturum açışınızda “USB Logon” şeklinde adlandırılmış bir kullanıcı hesabı daha göreceksiniz. Kendi hesap resminize tıklamak yerine USB Logon hesabına tıklarsanız, USB belleğinizle giriş yapabilirsiniz.

VSUsbLogon, USB hard diskleri, USB flaş bellekleri ve iPod, iPhone, Samsung Galaxy ve diğer akıllı telefonlar gibi USB desteği veren cihazları desteklemektedir.

Programı buradan indirebilirsiniz.