Anasayfa Haber Snapdragon 800 Akıllı Telefonları, Bilgisayarları ve TVleri Hedefliyor

Snapdragon 800 Akıllı Telefonları, Bilgisayarları ve TVleri Hedefliyor

Qualcomm'un Snapdragon 800'den beklentisi büyük.
Qualcomm'un Snapdragon 800'den beklentisi büyük.
Qualcomm'un Snapdragon 800'den beklentisi büyük.
Qualcomm’un Snapdragon 800’den beklentisi büyük.

Qualcomm’un yetkili isimlerinden Tim McDonough, Snapdragon 800’ün hedeflerini açıkladı.

Qualcomm firmasında pazarlamadan sorumlu ikinci başkan Tim McDonough, Snapdragon serisinin başarılarını ve hedeflerini açıklayan bir demeç verdi. Snapdragon 600’ün başarısının firmaya olumlu puanlar kazandığını belirten McDonough, yeni Snapdragon 800’den de umutlu olduklarını açıkladı.

HTC One ve Samsung Galaxy S4’ün yıl içerisinde getirdiği yankının etkileri Qualcomm’a kadar ulaştı. Snapdragon 600’ün başarısı firmaya güç verdi. Yeni seri Snapdragon 800 hakkında da olumlu yorumlar oluşacak gibi gözüküyor.

Snapdragon 800, bir önceki modele göre %40 daha fazla performans sergileyecek. 800’ün, 2013 ortasında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yani yaz gelmeden önce piyasada Qualcomm 800 destekli mobil cihazlar görebileceğiz.

Bu noktada McDonough’un sözleri de dikkat çekiyor. Snapdragon 800 sadece akıllı telefonlar için değil, tablet, bilgisayar ve hatta TVler için de gelecek. İşlemcinin desteği Ultra HD görüntü kalitesi sağlayan 4K televizyonlar için de geçerli olduğu söyleniyor.

Snapdragon 600 ve 800’ün 50’den fazla tasarım ödülü bulunuyor. Qualcomm halen LTE yanında Cat 4 LTE desteği veren tek firma. Bu da kullanıcıya saniyede 150Mbit indirme hızı sunuyor. Geçtiğimiz yıl bolca artı puanlar toplayan Qualcomm yeni serisi ile de adından sıkça söz ettirecek gibi.