Anasayfa Mobil Apple iWatch’u Kaç Kişi Alır?

Apple iWatch’u Kaç Kişi Alır?

Apple hayranları Apple markasını taşıyan herhangi bir ürünü almaya hazır görünüyor. Peki Apple iWatch’ı kaç kişi satın alır? İşte yapılan anketin sonuçları…

Apple iWatch
Apple iWatch

Apple resmen duyurmasa da iWatch beklenen Apple ürünleri arasında yer alıyor. Hatta Google Android, Microsoft Windows Phone işletim sistemi kullanan iki farklı akıllı saat de teknoloji tutkunlarının beklediği ve merak ettiği ürünler arasında yer alıyor. Geleceğin konseptleri arasında görülen yeni ürün kısacası bir akıllı saat.

ChangeWave tarafından yapılan ve 1713 ABD’li tüketiciyle yürütülen araştırma sonuçları oldukça ilgin. Daha ortada ürün duyurusu ve görseli olmasa bile bu araştırma grubundaki tüketicilerin yüzde 19’u Apple iWatch’u çıkarsa almaya oldukça istekli. Daha önce benzer araştırmalar Apple televizyon ve benzeri hayali ancak gerçek olması muhtemel ürünler için yürütülmüştü. Bu yüzde 19’lük grubun yüzde 5’i kesin müşteri, yüzde 14’ü ise büyük olasılıkla satın alacak olan insanlardan oluşuyor.

Bunda en büyük pay Apple’ın bütün ürünlerinin kullanımının son derece kolay olması, markaya duyulan güven bu sayede sağlanıyor. Genel nüfusa uyarlandığında ortaya çıkan sonuç 64 milyon potansiyel Amerikalı müşteri oluyor. Bu da Apple’ın 2012 yılında sattığı iPad sayısının üçte ikisine tekabül ediyor. Yani ABD’de olmasa bile dünya çapında bu satış oldukça muhtemel görünüyor.