Anasayfa Teknoloji AMD’de Yeni Transfer

AMD’de Yeni Transfer

AMD

AMD yeni bir atama ile önümüzdeki dönemde yükselmeyi hedefliyor. İşte AMD’ye vizyon ve güç katması beklenen o isim ve görevi…

AMDAdvanced Micro Devices yani AMD yeni bir transfer ile önümüzdeki dönem yükselişe geçmeyi hedefliyor. 44 yaşındaki Raja Koduri, dünya çapında ünlü bir mühendis ve düşünce önderi olarak tanınmış ve güvenilir bir isim.

Raja Koduri
Raja Koduri

Koduri, AMD’de Accelerated Computing Division’da yer alacak. Şirketin kıdemli başkan yardımcısı Mark Papermaster rapor verecek.  Papermaster atamayla ilgili olarak “Raja, AMD’nin dünya çapında güçlü mühendislik liderlik takımına sıradışı bir vizyon ve güç katacak. Geçmişteki başarılarına bakarak Raja’nın AMD’Nin görsel ve hızlandırılmış bilgisayar deneyiminde yolu açacağına, endüstri lideri grafik çözümleri ile gelecek başarımızın sağlam temelini oluşturacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

AMD geçtiğimiz 12 aylık süreçte hisse değerinin yüzde 70’ini kaybetti. Önümüzdeki dönemde yükselişi süren akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar pazarı karşısında hem Intel, hem de AMD oldukça zor günler yaşayabilir. AMD bu süreçte maliyetleri azaltarak operasyonel verimliliği arttırmak, yol haritasına sadık kalmak ve yeni pazarlara yayılmayı hedefliyor.