Anasayfa Haber Apple ve Samsung’tan Çin Depremine Maddi Destek

Apple ve Samsung’tan Çin Depremine Maddi Destek

Apple ve Samsung Çin'de yaşanan depremi unutmadı.
Apple ve Samsung Çin'de yaşanan depremi unutmadı.

Apple ve Samsung Çin'de yaşanan depremi unutmadı.
Apple ve Samsung Çin’de yaşanan depremi unutmadı.

Çin’in Sichuan kentinde yaşanan deprem sonrasında teknoloji firmaları maddi destekte bulundu.

Çin Halk Cumhuriyeti, Sichuan’da yaşanan depremin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Deprem sonrasında açıklanan ilk haberlere göre 200’den fazla kişinin öldüğü ya da kaybolduğu düşünülüyor. Bunun yanı sıra 11.800 kişinin yaralandığı ve 100.000 kişinin de evsiz kaldığı belirtiliyor.

Asya pazarında etkili olarak çalışmalarını sürdüren başta Samsung ve Apple olmak üzere birçok teknoloji firması toplamda 200 Milyon Yuan bağışta bulundu. Bu para yaklaşık olarak 57.6 Milyon Türk Lirası’na tekabül ediyor.

Güney Koreli Samsung firmasının 60 Milyon Yuan (17.4 Milyon Türk Lirası), Apple’ın ise 50 Milyon Yuan (14.4 Milyon Türk Lirası) yardım yaptığı açıklandı. Tayvanlı Foxconn’un da 50 Milyon Yuan bağış yaptığı belirtildi. Foxconn’un Çin’de bulunan imalat fabrikalarında 1 Milyon işçinin çalıştığı biliniyor.

Samsung ve Apple teknoloji pazarında uzun zamandır rakipler. Özellikle Asya pazarında büyük payı kapmak için amansız bir mücadele veriyorlar. Bu yardımları rekabeti artırmak için yaptıkları düşünülmüyor. İki firma da deprem sonrasında Çin uzantılı internet sayfalarında yaşananlardan dolayı üzüntülerini paylaşmışlardı.