Anasayfa Haber Gearbox Homeworld’ü, Nordic Games Darksiders’ı Aldı

Gearbox Homeworld’ü, Nordic Games Darksiders’ı Aldı

Homeworld
Homeworld

Gearbox Software Homeworld’ü, Nordic Games ise Darksiders, Red Faction ve diğer oyunları satın aldı. İşte THQ’nun oyunlarının yeni sahipleri ve fiyatları…

Homeworld
Homeworld

Borderlands 2’nin geliştiricisi olan Gearbox Software, kapanan THQ’nun elindeki Homeworld’ün haklarını 1.35 milyon dolara satın aldı. Orijinal iki Homeworld oyununu yeniden, dijital olarak piyasaya sunacağını açıklayan Gearbox, önümüzdeki dönemde Homeworld 3 ile oyunseverleri şaşırtabilir.

Nordic Games ise THQ ihalesinden Darksiders, Red Faction, Destroy All Humans, MX vs ATV, Supreme Commander ve daha pek çok oyunu 4.9 milyon dolara kazandı.

505 Games de Drawn To Life ve Drawn To Life: The Next Chapter’ı 300.000 dolara satın aldı.

Bu satın almalar sayesinde THQ’nun oyun serileri sahipsiz kalmıyor ancak yeni sahiplerinin serilerin ünlerine yakışan yapımlarla hayranları tekrar kazanması gerekiyor. Homeworld’ü satın alan Gearbox Software ne kadar mutlu olsa da, oyunun orijinal geliştiricisi olan Relic Entertainment oyuna yeniden sahip olamadığı için üzgün. Relic, THQ’nun ilk ihalelerinde SEGA tarafından satın alınmıştı. Geliştirici ve oyun ayrı düşse de SEGA, önümüzdeki dönemde konsol pazarında yeniden aktif olmaya niyetli.