Anasayfa Makale İncelemeler ASUS ROG Vulcan Pro Video İnceleme

ASUS ROG Vulcan Pro Video İnceleme

ASUS’un oyunculara yönelik geliştirdiği kulaklığı Vulcan Pro’yu ayrıntısıyla inceledik.

Bir kulaklıktan ne beklersiniz? Öncelikle taşınabilir olmasını, sonrasında donanımlarının güçlü olmasını, en son olarak da iyi ses verip kaliteli olmasını diye özetleyebiliriz. Asus ROG Vulcan Pro bu saydıklarımızın hepsini bize fazlasıyla sunuyor.

İlk olarak kulaklığın genel yapısından başlayalım. Oldukça dayanıklı malzemeden üretilmiş olan Vulcan Pro üzerinde 2 adet eklem noktasına sahip. Taşıma kutusuna kolayca kıvırıp yerleştirebilmeniz için kulaklığın 2 yanından içe doğru kıvırmanızı sağlayan 2 adet eklem noktası size taşıma kolaylığı sunuyor. Taşıma kolaylığı açısından kulaklığın üzerindeki giriş çıkışların hepsi mobil bir yapıda. Kulaklığın mikrofon girişi, bağlantı kablosu gibi aparatlar sökülüp takılarak taşıma sırasında daha az zarar görmesi ve az yer kaplaması hedeflenmiş. Sağ hoparlörün hemen dış kısmında yer alan ufak bir tuş ile aktif gürültü engelleyici sistemin besleme piline ulaşabiliyoruz. Gürültülü bir ortamda müzik dinlemenin en temiz yolu olarak bize sunulan bu özellik, Asus ROG Vulcan Pro’yu rakiplerinden bir adım öne taşıyor.

Mikrofon, hem sökülüp takılabilir hem de ziyadesiyle esnek yapıda. Bu gerçekten büyük bir kolaylık sunuyor kullanıcıya. Hem istediği zaman ürüne mikrofonu monte edip, aynı sırada da mikrofonu istediği yana iteleyebilmenin verdiği hazzı yaşamak muhteşem bir his.

Söküp takabilmenin rahatlığına bizi alıştıran Vulcan Pro’nun bağlantı kablosu ezilmelere ve kırılmalara karşı dayanıklı olması açısından örme bir şekilde hazırlanmış. Üzerinde ses kontrolü sağlayan volume modülü, mikrofonu susturma butonu ve giysinize tutturmaya yarayan klipsle birlikte geliyor.

ASUS ROG Vulcan Pro

Mikrofon ve kulaklık girişlerinin ayrı ayrı olduğu kablo ile ister bilgisayarınıza doğrudan bağlayabilir, isterseniz de yanında gelen USB ses kartı ile doğrudan bilgisayarınıza ses kartına ihtiyaç duymadan bağlayabilirsiniz. USB ses kartının üzerinde yer alan 3 tuş ile mod değiştirerek en uygun şekilde kulaklığı kullanabilirsiniz.

ASUS ROG Vulcan Pro

Kulaklığın asıl önemli noktalarından biri olan hoparlör yastıklarının yumuşak oluşu uzun süre kullanımlarında hem rahat etmenizi sağlıyor hem de dışarıdan gelebilecek seslere karşı izolasyonu maksimum seviyeye taşıyor. Özellikle üzerinde yer alan aktif gürültü engelleyici ile birlikte kullanıldığında benzersiz bir performans sunuyor.

ASUS ROG Vulcan Pro

Yapı olarak güçlü ve dayanıklı olmasının negatif getirisi olarak biraz ağır olduğunu söyleyebiliriz. Dış mekan kullanımlarına pek uygun olmayan ürün, ev içerisinde sizi fazlasıyla memnun edecektir. Ürünü taşıma konusunda darbelere karşı dayanıklı bir kutu ile gelmesi sürekli seyahat eden kullanıcılar için büyük bir artı olarak nitelendirilebilir. Alternatiflerinin karşısında mobilite bakımından oldukça başarılı olan ürün rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor ve bizden Editörün Seçimi ödülünü almaya hak kazanıyor.

ROG-Vulcan-Pro

Vulcan PRO Video İnceleme:

00:15 – Oyuncu kulaklığında aranması gereken özellikler nelerdir?

01:25 – Kutu içeriğinde neler var?

02:50 – Hem USB hem de 3.5mm jak olmasının avantajı

04:50 – ANC ne işe yarıyor?

07:00 – Japon Protein Derisi kullanılan özel kaplama

08:00 – Takılıp çıkartılabilen mikrofon

11:25 – Vulcan Pro’nun kablo kalitesi ve kablonun değiştirilebilmesi

12:30 – Vulcan Pro’yu tasarım açısında ele alıyoruz

15:05 – Müzik kalitesi

16:25 – Vulcan Pro satış fiyatı

17:15 – Sonuç ve değerlendirme