Anasayfa Haber Facebook Home’u Dilediğiniz Android Cihazda Kullanın

Facebook Home’u Dilediğiniz Android Cihazda Kullanın

Facebook Home MesajlaşmaFacebook Home’u artık her Android cihazda çalıştırabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu modifikasyon tam aradığınız şey.

Geçtiğimiz günlerde Facebook’un duyurduğu Home uygulaması çıkalı birkaç gün olmuş olsa bile Google Play’de dikkate değer bir şekilde düşük puan almayı başardı. Ancak yine de sosyalliği ön plana çıkaran bu uygulamayı yüklemek istiyorsanız ve Android cihazınız Facebook’un resmi olarak desteklediği modellerden biri değilse beklemenize gerek kalmadı.

Mobil işletim sistemleri komünitesi olan XDA-Developers forumlarından parlak bir yazılımcı, uygulamayı tüm aygıtlar için çalıştırabilmek için gerekli her şeyi yapmış, bize de kurup denemek kalmış. Ancak şunu önceden belirtmek gerek ki, üzerinde oynanmış uygulamaları yüklemek aygıtınıza zarar verebilir, ya da kişisel verilerinizi tehlike altına sokabilir. Eğer XDA forumlarına güveniyorsanız, Facebook Home’a kavuşmak için yapmanız gereken birkaç basit adım var:

  • Telefonunuzda yüklü olan Facebook ve Facebook Messaging uygulamalarını kaldırın
  • İlgili sayfadan indirdiğiniz arşivi açın
  • com.facebook.katana.apk ve com.facebook.home.apk uygulamalarını yükleyin (Bu uygulamaları yüklemek için ayarlardan üçüncü parti uygulamaları yükleme ayarını açmanız gerekebilir.)
  • fborca242.apk uygulamasını da aynı şekilde yükleyin
  • Facebook uygulamasının ayarlarından Home’u etkinleştirin

Eğer bu adımların sonunda herhangi bir sorunla karşılaşırsanız kurtarma konsolundan Dalvik önbelleğini temizlemeniz öneriliyor. Technopat olarak tekrar uyarıyoruz ki eğer yapabileceğinize güvenmiyorsanız bu işe kalkışmanız telefonunuzu kullanılmayacak bir duruma getirme riski taşır. Sorumluluğu tamamen üstünüze alıyorsanız ancak bu işe girişin. Ayrıca bu haber yazıldıktan sonra ilgili sayfa güncellenebileceği için yönergeler için XDA forumlarını tekrar ziyaret etmeniz akıllıca olabilir. Son olarak, Facebook Home tüm aygıtlar için resmi olarak etkinleştirildiğinde original uygulamayı kullanmanızı öneririz.

Uygulamanın çalışması için en az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) sürümü gerekmektedir. Facebook Home şu an resmi olarak yalnızca birkaç telefonda çalışabiliyor. (HTC One X, One X+, Samsung Galaxy S III, Galaxy Note II, ve HTC First.) Eğer bu cihazlardan birine sahipseniz yine original uygulamayı indirmek en doğrusu olacaktır.