Anasayfa Haber Nvidia’nın 2 Yeni Ekran Kartı Hakkında İlk Bilgiler Sızdı

Nvidia’nın 2 Yeni Ekran Kartı Hakkında İlk Bilgiler Sızdı

Nvidia'nın yeni ekran kartları hakkındaki ilk bilgiler sızdı.
Nvidia'nın yeni ekran kartları hakkındaki ilk bilgiler sızdı.
Nvidia'nın yeni ekran kartları hakkındaki ilk bilgiler sızdı.
Nvidia’nın yeni ekran kartları hakkındaki ilk bilgiler sızdı.

Nvidia’nın piyasaya sürmeye hazırladığı yüksek performanslı GTX Titan LE ve Titan Ultra hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı.

Nvidia 2 ay önce GTX Titan’ı piyasaya sürmüştü. Yüsek performanslı ve kaliteli bu canavar ekran kartının üzerinden çok zaman geçmeden yenisinin geleceği duyuruldu. Titan şu an için piyasadaki en hızlı ekran kartı değil ancak güç tasarrufu sayesinde ön plana çıkıyor.

Ortaya çıkan yeni bir söylentiye göre Nvidia Titan’ın 2 yeni modeli üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri ekonomik kullanıcıları hedeflerken diğerinin daha hızlı olacağı iddia ediliyor.

Nvidia Titan 1000 Dolarlık bir fiyatla pazara girmişti. Gücü ve performansı ele alındığında aldığı parayı hak eden bir ekran kartıydı. Ancak pahalı olması onu belirli bir kesim için ulaşılmaz kılıyordu. Firma şimdi bu modelin daha ekonomik bir modeli üzerinde çalışıyor.

GTX Titan LE ismiyle bilinen ekran kartında 208 TMUS ve 2.496 CUDA çekirdeği bulunacak. Standart Titan üzerinde 240 TMU ve 2.688 CUDA çekirdeği bulunuyor. LE’nin hafıza kapasitesi de 6GB DDR5’ten 5GB’a çekilecek. Bu sayede enerji tüketiminin de 180W’a düşmesi bekleniyor.

Diğer ekran kartı ise GTX Titan II/GTX Titan Ultra adıyla tanıtıldı. Önceki modelinin bir gömlek üzerine çıkan ekran kartında 256 TMU ve 2.880 CUDA çekirdek mevcut. Clock hızının ise 837MHz’den 950MHz’a yükseltildiği söyleniyor. Bu da az enerji tüketimli olan ekran kartını 220Wlık bir canavara dönüştürecek.

Nvidia’nın yeni göz bebeklerinin çıkış tarihinin ve fiyatının ne olacağı henüz bilinmiyor. Ancak ekonomik modeline olan ilginin yoğun olacağına inanılıyor.

Firmanın rakibi AMD Radeon HD 7990’ı 999 Dolar etiket fiyatıyla piyasaya sürecek. Ortada resmi bir açıklama olmamasına karşın Nvidia yeni kartlarını rakibinin arkasında kalmamak için geliştiriyor olabilir. Ekonomik Titan LE’nin 2013’ün yazlarında, GTX Titan Ultra’nın ise 2014 başında çıkacağı düşünülüyor.