Anasayfa Haber LG İlk Çeyrek 2013 Finansal Sonuçlarını Açıkladı

LG İlk Çeyrek 2013 Finansal Sonuçlarını Açıkladı

LG finansal rakamlarını açıkladı.
LG finansal rakamlarını açıkladı.
LG finansal rakamlarını açıkladı.
LG finansal rakamlarını açıkladı.

LG Electronics 2013 yılının ilk çeyreğinde rekor seviyede akıllı cep telefonu satışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

LG Electronics 2013 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, Ocak ve Mart ayları arasında, 10.3 milyon adet ile şimdiye kadarki en yüksek akıllı telefon satışını gerçekleştirdiğini duyurdu. 2013’ün ilk çeyrek döneminde LG, 322.88 milyon dolar faaliyet karı elde etti. Şirketin net karı ise 20.30 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu dönemde gelir, bir önceki yıla göre yüzde 6.8 oranında artarak 13.01 milyar dolara ulaştı.

LG Ev Eğlencesi Bölümü, plazma TV ve IT ürünlerine yönelik talebin azalması nedeniyle 4.77 milyar dolara geriledi. LCD TV satışları Avrupa ile Çin ve CIS (Commonwealth of Independent States-Bağımsız Devletler Topluluğu) gibi gelişmekte olan pazarlarda artış gösterdi. Faaliyet karı bir önceki yılın aynı dönemine göre azalırken geçtiğimiz çeyrek dönemine göre artarak 27.68 milyon dolar oldu. LG, 3D Smart TV ve Ultra HD TV’lerle birlikte bir sonraki çeyrek döneminde daha yüksek rakamlara ulaşmayı hedefliyor.

LG Mobil İletişim Bölümü, 2013’ün ilk çeyrek döneminde önemli bir büyüme ivmesi yakalayarak bir önceki yılın aynı dönemine göre gelirini yüzde 28.5 oranında artırdı ve 2.96 milyar dolara çıkardı. Optimus G ve Optimus G Pro gibi LTE akıllı telefonlar ile Optimus L Serisi ve Nexus 4’ün içinde bulunduğu 3G telefon satışları sonucu olumlu etkiledi. Faaliyet karı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre dört kat arttı ve 122.69 milyon dolara ulaştı. LG Mobil İletişim Bölümü, Optimus L Serisi’nin yanı sıra 5.5 inç Full HD IPS Optimus G Pro ve Optimus F Series akıllı telefonların pazara sunulmasıyla 2013’ün ikinci çeyreğinde başarısını artırmayı amaçlıyor.

LG Beyaz Eşya Bölümü’nün 2013’ün ilk çeyreğinde ABD, Orta Amerika ve Ortadoğu’daki satışların etkisiyle geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış elde ederek 2.59 milyar dolara ulaştı. LG farklı ve inovatif yeni ürün gamıyla rakiplerini bir sonraki çeyrek döneminde geride bırakmayı hedefliyor.

LG Klima ve Enerji Çözümleri Bölümü ise Ortadoğu ve Güneydoğu Asya’da elde edilen başarılı performanslar sayesinde gelirini 1.14 milyar dolara çıkardı. Faaliyet karı bir önceki yılın aynı dönemine göre 67.34 milyon dolar rakamıyla aynı kaldı.