Anasayfa Haber LivingSocial Saldırıya Uğradı

LivingSocial Saldırıya Uğradı

LivingSocial'ın 50 Milyon kullanıcısı hacklendi.
LivingSocial'ın 50 Milyon kullanıcısı hacklendi.
LivingSocial'ın 50 Milyon kullanıcısı hacklendi.
LivingSocial’ın 50 Milyon kullanıcısı hacklendi.

ABDli ünlü alış-veriş sitesi LivingSocial hackerlar tarafından saldırıya uğradı.

2007 yılında kurulan ve son yıllarda yükselişe geçen ABDli alış-veriş sitesi LivingSocial saldırıya uğradı. İlk açıklamalara göre 70 Milyon kullanıcıya sahip olan sitenin, 50 Milyon kullanıcısı bu siber saldırıya maruz kaldı.

LivingSocial, saldırıyı yapan kişi ya da kişileri aramaya koyuldu. Saldırıda müşteri bilgileri, kullanıcı isimleri, e-mail adresleri, doğum tarihleri hatta sistem tarafından kriptolanmış şifrelerin çalındığı bildirildi.

LivingSocial kullanıcılarına, kredi kartı ve finansal bilgilerinin çalınmadığı yönünde açıklamada bulundu. Site kapanan üyeliklerin sahiplerine ulaşmaya çalışıyor. Resmi bir bildiri yayınlarak yaşananlardan dolayı üzüntü duyduklarını ve kullanıcı şifrelerinin değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Saldırı ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Ireland, Avustralya, Yeni Zellanda, Malezya, Güney Avrupa ve Latin Amerika’yı etkisi altına aldı.

LivingSocial 2007 yılında kurulmuştu. 2010 yılından itibaren Amazon.com gibi başka online alış-veriş sitelerinden aldıkları yatırımlar sayesinde yükselişe geçtiler.