Anasayfa Teknoloji HTC için Büyük Felaket

HTC için Büyük Felaket

HTC One
HTC One

HTC’nin 2013’ün birinci çeyreğindeki karı yüzde 98 düştü! Peki yeni HTC One, cep telefonu üreticisini daha beter bir felaketten kurtarabilecek mi? İşte detaylar…

HTC One
HTC One

Tayvanlı cep telefonu üreticisi HTC’nin 2013 yılı ilk çeyrek sonuçları açıklandı. Bu sonuçlar HTC’nin geldiği durumun ne kadar kötü olduğunu gözler önüne seriyor. Şirketin karlılığı yüzde 98 düşmüş durumda, HTC geçen yıl 4.5 milyar dolar karlılık açıklamıştı ama bu yıl ilk çeyrek sonuçlarına göre karşılık 85 milyon dolara düştü. Milyar dolarlardan milyon dolarlara gerileyen karlılık, şirketin geleceğine yönelik önemli soru işaretleri doğuruyor.

HTC Hayatta Kalabilecek mi?

Henüz cevaplamak için çok erken, firma henüz zarara girmiş değil ancak bu gidişat iyi değil. HTC One modelini çıkartan ve umutlarını One’ın satışına bağlayan HTC, ürünü piyasaya çıkartmakta çok geç kaldı. Alüminyum bir kasaya sahip HTC One’ın üretim ve tedarik sorunları yakında satışa sunulacak ürünün tek başına HTC’yi düze çıkartıp çıkartmayacağını da önemli bir soru işareti haline getiriyor.

HTC, HTC One’ı çıkartana kadar güçlü rakipler aynı güçte hatta daha güçlü donanım özelliklerine sahip, farklı inovatif özelliklerle donanmış rakip ürünlerini piyasaya çoktan sundu bile. Hem geciken, hem de çok güçlü rakipleri olan HTC One modeli için işler artık beklendiği kadar kolay olmayabilir.

Facebook ile iş birliği ile üzerinde Facebook tuşu bulunan alt orta segment telefon modelleri çıkartan HTC, çok farklı ve yeni bir özellik sunamadı. Dünya’da ve Türkiye’de ürünleri sadece piyasaya sürmekte değil, tanıtmakta da geç kalan HTC bundan sonra yukarı mı çıkacak, yoksa aşağı doğru spirale mi girecek bekleyip göreceğiz.