Anasayfa Haber Mobil Savaş Pentagon’a Giriyor

Mobil Savaş Pentagon’a Giriyor

Pentagon Apple ve Samsung ürünlerine güvenlik izni çıkarabilir.
Pentagon Apple ve Samsung ürünlerine güvenlik izni çıkarabilir.
Pentagon Apple ve Samsung ürünlerine güvenlik izni çıkarabilir.
Pentagon Apple ve Samsung ürünlerine güvenlik izni çıkarabilir.

Pentagon yakın bir zamanda Samsung ve Apple ürünleri için bürolarda kullanım izni çıkarabilir.

Mobil pazarın iki öncü firması Samsung ve Apple, Pentagon’a girebilmek için son zamanlarda kıyasıya bir rekabet veriyordu. iPhone ve iPad güvenlik yetersizliğinden ötürü ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı bürolarda yasaklanmıştı. Şimdi Apple’ın Pentagon’a girme ihtimali var.

ABD Savunma Bakanlığı gelecek hafta Samsung Galaxy akıllı telefonları ile Apple’ın son sürüme güncellenmiş iPhone ve iPad cihazlarına güvenlik izni verebilir. Bu sayede büro çalışanları RIM ürünleri dışında da cihaz kullanabilecek.

Hükümete bağlı birçok kurumda Research in Motion’un cihazlarına tam yetki verilmiş durumda. Bu alan çok ufak bir pazar olmasına karşın, hükümet adına çalışabilmek firmaya prestij kazandırıyor. Tabi bunun için güvenlik testlerinden başarıyla geçmesi gerekiyor.

Samsung, hükümet güvenini kazanmak için son zamanlarda harıl harıl çalışıyor. Bunun için eski RIM çalışanlarından bir güvenlik grubu oluşturdu. Bu sayede cihazlardaki güvenlik sistemlerini yenilediler. Geçtiğimiz ay Londra’da düzenlenen bir etkinlikte ellerindeki verileri başta ABD hükümeti olmak üzere batılı ülkelere gösterdiler.

Samsung Galaxy S4, 26 Nisan’da dünya pazarına giriş yaptı. Performansının yanı sıra suya ve toza karşı da dayanıklı olması müşterilerin ilgisini çekiyor. Ancak firmanın bu hamlesi sadece tatile giden kullanıcıları için değil, ön cephede savaşan askerler için de geçerli. Samsung bu özelliği sayesinde baştan Pentagon’dan artı puan kazanıyor.

Savunma Bakanlığı Apple’ın iOS 6 ya da sonrasında duyurulacak sürümleri için izin çıkarabilir. Ancak yazılımın internet gezgininde aksaklıklar yaşandığı belirtiliyor.

Bakanlığa bağlı 3 Milyon’dan fazla işçi var. Pentagon’un mobil cihaz konusunda izin verdiği en eski firmalardan biri Research in Motion. Firmanın en eski modelleri bile halen kullanımda. Ancak BlackBerry’nin yeni modellerinin gelmesiyle birlikte bakanlık bu konuda da yeniliğe gidebilir.