Anasayfa Haber Google Filistin’i Tanıdı

Google Filistin’i Tanıdı

Google Filistin

Arama devi Google, Filistin’i tanıdı. Daha önceden Filistin Bölgeleri denilen yerin adı artık Google’da Filistin. Peki bu karar neye dayanılarak verildi? İşte detaylar…

Daha önce Filistin Bölgeleri (Palestin territories) olarak geçen Google Filistin sayfası, şimdi sadece Filistin’i kullanıyor. Konu hakkında demeç veren Google sözcüsü şöyle konuştu: “Tüm Google ürünlerinde bundan böyle Filistin bölgeleri ismini değil sadece Filistin’i kullanacağız.”

“Google, ülkeleri adlandırırken belirli kaynaklar ve yetkililerle çalışıyor ve birçok uluslararası organizasyonu kaynak ediniyor.” Google’ın bu hareketi, geçtiğimiz sene Birleşmiş Milletler’in Filistin’in durumunu “üye olmayan gözlemci devlet” olarak yükseltmesinden sonra yaptığı belirtildi.

İsrail, Filistin’e karşılıklı anlaşmalarla ulaşılması gerektiğini, tek taraflı kararların yanlış olduğunu söyledi. İsrail Dışişleri Bakanı sözcüsü Yigal Palmor, Google’ın bir diplomatik varlık olmadığını, bu durumun Google’ın neden uluslararası politika içerisinde bulunduğu ve tartışmalı tarafta neden yer aldığı sorularını akla getirdiğini vurguladı. Google’ın İsrail’de büyük bir geliştirme ve araştırma merkezi bulunuyor.

Birleşmiş Milletler sözcüsü Farhan Haq ise bu değişimin Google Haritalar’da Filistin bölgeleri olarak görünen yerlerin Filistin olarak geçmesi için yapıldığının altını çizdi.

Google Filistin’e www.google.ps adresinden ulaşabilirsiniz.