Anasayfa Makale Hayat Star Wars Oyunları Devam Edecek!

Star Wars Oyunları Devam Edecek!

Lucas Arts kapandıktan sonra sorulan soru nihayet yanıt buldu: Lucasfilm Ltd. ve Disney Interactive, Star Wars oyunlarını yapacak olan şirketi açıkladı…

death_star

Lucas Arts oyun stüdyosunun kapanmasının ardından Star Wars oyunlarının sona ermeyeceğini biliyorduk. Disney zeki ve başarılı bir şirket, bir yandan yeni Star Wars filmleri çekerken öte yandan bol bol oyuncak, tişört, kupa ve akla gelecek her türlü SW ürününü satacaklar. Elbette bilgisayar oyunlarını ve bu oyunların getireceği yüklü kazancı görmezden gelmeleri beklenemez.

Lucasfilm Ltd. ve Disney Interactive bu iş için Electronic Arts ile anlaştı. Anlaşmaya göre PC, konsol, tablet bilgisayar, cep telefonu, yani kısacası akla gelebilecek her platformda, her türde (Sosyal oyunlar da dahil) Star Wars oyunlarını EA yapacak. Birden fazla oyun için, çok platformlu ve çok yıllı anlaşma sayesinde hem EA, hem de Disney daha çok para kazanacak.

Ancak EA konusunda endişeleri olan oyunculara da bir müjde verelim, Disney ve Lucasfilm oyunları EA’ya verdik ama kim yaparsa yapsın tavrında değil. Altında sayısız stüdyo ve yapımcı bulunan EA, anlaşma gereğince DICE, Visceral ve BioWare ekiplerini kullanmak zorunda.

DICE, Battlefield serisini; Visceral, Dead Space serisini; BioWare ise popüler RPG’ler olan Mass Effect ve Star Wars: The Old Republic oyunlarını geliştiren stüdyolar. Kısacası Disney, EA’nın ucuz işgücü kullanmasını istemiyor ve en iyi EA ekiplerinin, başarılı oyunlar yapmasını arzuluyor. Star Wars: The Old Republic’i geliştiren Bioware ekibinin sağlam RPG’ler, DICE’ın güzel shooterlar ve Visceral’in de farklı Star Wars oyunları yapmasını bekliyoruz.

Video Retropat: Lucas Arts’ın Kapanışı ve KickStarter Devri