Anasayfa Haber Xperia ve Sony Tablet Root Rehberi

Xperia ve Sony Tablet Root Rehberi

Bu yazımızda birçok Xperia telefonun ve Sony Tablet’in nasıl root edileceğini adım adım anlatacağız.

Telefona root yetkisi kazandırarak telefonunuzun kontrolünü elinize alabilirsiniz. Ancak aşamalara geçmeden önce aşağıdaki uyarıyı dikkatle okumanız gerekmektedir.

Bu yazıda anlatılanlar riskli işlemlerdir. Bu yazıdaki işlemlerin öncesinde, işlemler sırasında ve sonrasında oluşabilecek her türlü hasarın sorumluluğu size aittir. Technopat sitesi ve yazının sahibi oluşabilecek hasarlardan sorumlu değildir. İşlemleri yapmadan önce telefonunuzdaki verileri yedeklemenizi tavsiye ederim.

Xperia S 2.55 için bu konudaki Root yöntemini kullanmayınız.

Telefonunuzda Sony’in Yedekleme ve Geri Yükleme yazılımı yoksa (2012’de çıkmış ICS tabanlı Sony telefonlar için) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1898240 bu konudan ilgili aracı telefonunuza yükleyiniz.

  • Telefonunuzdan USB Hata Ayıklama‘yı (Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri) ve Bilinmeyen Kaynaklardan uygulama yüklemeyi (Ayarlar > Güvenlik > Cihaz Yönetimi) aktif hale getirin.
  • Bu adresten ilgili arşiv dosyasını indirin: http://yadi.sk/d/ZAjNUZUg4bG-b
  • Arşivi bir klasöre açın ve RunMe.bat dosyasını çalıştırın ve telefonunuzu bilgisayara USB kablosu ile bağlayınız.

Root Script

  • ICS tabanlı yani eski firmware’ye sahip Sony telefonlar için Normal modu,  Sony Tablet S, Medion Lifetab gibi cihazlar için Special modu, Jelly Bean tabanlı yeni firmware’ye sahip Sony telefonlar için (Örneğin Xperia Z, Xperia V) New Xperia Root by Goroh_kun seçeneğini seçin ve talimatları takip edin.
  • Uyarı : Special Mode tabletinizdeki verileri silebilir. O yüzden verileri yedeklemeniz şiddetle tavsiye edilir.

Artık cihanız Root yetkisine sahip. Keyifli günlerde kullanmanız dileğiyle…