Anasayfa Haber AMD Kabini’de Windows XP Desteği Bulunmayacak

AMD Kabini’de Windows XP Desteği Bulunmayacak

AMD Kabini işlemciler Windows XP desteği vermeyecek.
AMD Kabini işlemciler Windows XP desteği vermeyecek.

AMD yeni işlemci serisinde, XP işletim sistemi desteği vermeyeceğini açıkladı.

AMD’nin yeni Kabini işlemcilerinin Windows XP desteği vermeyeceği açıklandı. Bu haber tabi birçok kesimi mutsuz etti. Çünkü Windows XP, bireysel olduğu kadar kurumsal alanlarda da kullanılmaya devam ediyor.

Windows XP, 11 yıllık antika bir işletim sistemi. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi halen birçok notebookta kullanılıyor. Örneğin, ufak çaplı işletmelerde gerekli olan Brazos ve Brazos 2.0 uygulamaları sadece Windows XP’de çalışıyor. Aslında AMD’nin neden XP’ye destek vermediği aslında apaçık ortada.

Çünkü Microsoft git gide Windows XP’den desteğini çekiyor. Windows 8’in çıkışının ardından tüm kampanyaları yeni işletim sistemi için gerçekleştiriyor. Windows XP her ne kadar dönemine göre başarılı bir işletim sistemi olsa da, Microsoft mevzu bahis yenilik olunca gözünün yaşına bakmayacaktır.

AMD’nin bu açıklamayı yapması tabiki bir engel değil. Kullanıcılar isterlerse Windows XP işletim sistemi yüklü bilgisayarlarına yeni işlemcileri takabilecek. Ancak yazılım yükleme ve güncelleme işlerini kendileri halletmeleri gerecek. Ayrıca yaşanan bir arızadan ötürü ne Microsoft ne de AMD sorumlu tutulabilecek.

Listedeki diğer işletim sistemi ise Windows Vista. Vista’nın listede olmasına pek fazla insanın üzüleceğini sanmıyoruz. Windows 7 ve 8 kullanıcıları AMD Kabini’nin sağladığı tüm özelliklerden yararlanabilecek.