Anasayfa Makale İncelemeler Transcend JetFlash 810 32 GB İnceleme

Transcend JetFlash 810 32 GB İnceleme

Transcend’in performans, kapasite ve sağlamlığı bir arada sunan USB belleği JetFlash 810’u inceliyoruz.

Hangi ürünü satın alacaksam alayım, ucuzunu değil, kaliteli alternatiflerini araştırırım. Eğer söz konusu depolama ise daha da dikkatli olmakta fayda var. Zira veriler kaybolduğunda belleğin fiyatını umursamıyoruz bile. İşte bu veri kaybını engellemek için JetFlash 810, Amerikan Ordusu’nun kullandığı standartlara göre düşmelere karşı dayanıklı. Tabii ki piyasadaki çoğu bellek benzer şekilde düştüğünde bozulmuyor fakat JetFlash 810’u burada rakiplerinden ayıran bir başka özellik daha var: suya dayanıklılık. 810, kauçuk kabı sayesinde ıslansa da herhangi bir sorun olmadan çalışmaya devam ediyor.

Transcend JetFlash 810 zengin yazılım desteği ile geliyor. Veri kurtarmaya yarayan RecoveRx ve belleğin taşınabilirlik özelliklerini ön plana çıkaran Transcend Elite bu yazılımlar arasında. Yazılımlar hakkında daha ayrıntılı bilgi ve indirme bağlantısı ise JetFlash 700 incelememizde mevcut.

Ürünü farklı kapasitelerde bulabilmek mümkün. Bizim inceleyeceğimiz model 32 GB kapasiteye sahip. Fiziksel boyutlar açısında baktığımızda da yine bir önceki JetFlash 700 gibi ufak boyutlarda olduğunu görüyoruz. Bu hem taşımayı kolaylaştırıyor, hem de etrafındaki diğer USB portları bloke etmesinin önüne geçiyor. JetFlash 810 da diğer Transcend USB bellekler gibi ömrü boyu garantili.

Performans testlerine geçmeden önce ürünün USB 3.0 arabirimini kullandığını belirtelim. Ürünü USB 2.0 portlarına da takılabiliyor ve aynı zamanda USB’den boot edilmeyi de destekliyor. Windows 8’e geçmeyi düşünüyorsanız JetFlash 810 ile hızlı bir kurulumun keyfini sürebilirsiniz. Test edeceğimiz ürünün tam modelini de belirtelim: TS32GJF810. Artık CrystalDiskMark ile performans testlerine geçebilir ve Transcend’in iddia ettiği gibi saniyede 70 MB okuma ve 18 MB yazma değerleri sunup sunamadığına bakabiliriz.

JetFlash 810

Transcend bir kez daha vaat ettiği performansı sunmayı başarıyor. Hatta testte bu performansın üstüne bile çıkıyor diyebiliriz. Windows 8 ile yaptığımız gerçek dünya testinde ise belleğin üzerinde yazan değerlere çok yakın değerler elde ediyoruz. Ürünün tek eksik yanı ise bir okuma yazma ışığının olmaması oluyor. Ürünün fiyatı konusunda ise bir bilgi yok.

JetFlash810