Anasayfa Haber Nokia Lumia 928’in Teknik Özellikleri Belli Oldu

Nokia Lumia 928’in Teknik Özellikleri Belli Oldu

Nokia Lumia 928'in detayları açıklandı.
Nokia Lumia 928'in detayları açıklandı.
Nokia Lumia 928'in detayları açıklandı.
Nokia Lumia 928’in detayları açıklandı.

Nokia, Lumia 928 hakkında resmi açıklamada bulundu.

Nokia, Lumia ailesinin yeni üyesi 928 modelini ABD pazarına Verizon ile ortaklaşa sokacağını açıkladı. Telefon 16 Mayıs’ta raflardaki yerini alacak. Bir video aracılığıyla tanıtılan telefonun özellikleri de açıklandı.

Windows Phone 8 işletim sistemine sahip Nokia Lumia 928’in tasarımında çok fazla değişiklik yapılmamış. Önceki modellerde dikkat çeken kamera kalitesi Lumia 928’de bir kat artmış.

8.7 Megapiksellik kamerası optik görüntü dengeleme (optical image stabilisation OIS) teknolojisine sahip. Nokia bu telefonda da gene Carl Zeiss marka lens kullanmış. Ayrıca yanına Xenon flaş eklentisi yapmış. Yani karanlık ortamlarda en yüksek kalitede fotoğraf çekmek mümkün olacak.

Kamerası sayesinde 1080p HD video çekebilmek mümkün. Telefona yerleştirilen 3 farklı mikrofon sayesinde ses kalitesine de önem verilmiş. Nokia Conversations editörlerinden Jason HarrisNokia Lumia 928’e eklediğimiz 3 yüksek-yakalama teknolojisine sahip mikrofon sayesinde, en gürültülü ortamlarda bile kaliteli kayıt yapabileceksiniz” dedi.

Nokia Lumia 928’in 4.5-inç OLED Gorilla Glass ekranı bulunuyor. Bu ekran 1280×768 çözünürlük sağlıyor. İçerisinde çift çekirdekli Qualcomm MSM8960+WTR 1.5GHz işlemci bulunuyor. 4GB RAM desteği sağlanmış. Ayrıca 4G LTE, NFC bağlantı noktaları ve wireless şarj olma özelliğine sahip.

Nokia’nın sunduğu HERE Maps, HERE Drive ve HERE City Lens sayesinde şehir içerisinde kaybolmak pek mümkün olmayacak. Ayrıca Nokia’nın sağladığı platform sayesinde ücretsiz olarak müzik dinlenebilecek. 32GB hafızaya sahip Lumia 928’e, 7GBlık SkyDrive bulut saklama alanı da sunulmuş.

Telefon yukarıda da bahsettiğimiz gibi Verizon’un taşıyıcılığında ABD pazarına 16 Mayıs’ta girecek. Müşteriler 99 Dolarlık iki yıllık kontrat karşılığında telefona 50 Dolar indirim kazanabilecekler.

Kısa bir zaman içerisinde sipariş veren müşteriler Windows Phone apps ve Marketplace içerisinde kullanabilecekleri 25 Dolarlık hediye çeki kazanabilecek.

Nokia Lumia 928, ülkemize yaz aylarında gelebilir. Detayları henüz belli değil. Ancak gelse bile 4G desteğinden yoksun olacağı için kullanıcılar için hiçbir şey ifade etmeyecektir.

http://youtu.be/SRuXQk8g250