Anasayfa Mobil Apple Pentagon’a Girmeyi Başardı

Apple Pentagon’a Girmeyi Başardı

Firmalar, güvenlik sistemleri konusunda yetersiz kalıyor.
Firmalar, güvenlik sistemleri konusunda yetersiz kalıyor.

Blackberry ve Samsung için kötü haber: Apple ürünleri Pentagon’a girmek için gerekli güvenlik izinlerini aldı…

guvenlik

ABD’de devlet kurumlarında ve Pentagon gibi kritik güvenlik önlemleri alınması gereken üst düzey makamlarda daha önce resmen Apple kullanılamıyordu. Devletin ağlarına bağlantıda güvenlik riskleri yüzünden kullanılan akıllı cihazların neredeyse tamamı RIM’in Blackberry ürünlerinden oluşuyordu. Bu durum değişmek üzere!

Güney koreli elektronik devi Samsung Pentagon’a girebilmek için Knox üzerinde çalıştı. Android’i özel güvenlik önlemleriyle donatan Samsung, devlet daireleri ve güvenli ağlara bağlanılan her yerde tercih edilmek için büyük emek sarfetti. Ancak Apple da boş durmadı ve önümüzdeki günlerde iOS 6 işletim sistemi kullanan ürünleriyle Savunma Bakanlığı şartnamelerine uygun olarak kullanılabilecek.

Daha önce hassas bilgileri koruma konusunda neredeyse tekele sahip olan BlackBerry tercih edilirken, şimdi Samsung’un Android ve Apple’ın iOS cihazları ABD Savunma Bakanlığı çalışanlarınca kullanılabilecek. Kişisel akıllı cihazların devlet ağlarına bağlanan kullanıcıların evinde ve işinde aynı anda kullanılması konusundaki tehlikeler, yeni güvenlik standartları ve sertifikasyonlar ile gideriliyor.

ABD Ordusu için özel bir uygulama mağazası ve 8 milyon cihazın bağlanabileceği özel bir ara sistem kurulacak. Bu sayede çalışanlar modern teknolojilerin gerisinde kalmadan daha verimli çalışabilecek.