Anasayfa Haber Tumblr’ı Kim Satın Alacak?

Tumblr’ı Kim Satın Alacak?

Sosyal ağlarda rekabet devam ediyor: Tumblr ile görüşen devler arasında Yahoo, Microsoft ve Facebook var! Peki ne olacak?

tumblr

Sosyal ağlar arasında sunduğu kişisel ve kullanımı kolay blog yapısı ile dikkat çeken Tumblr’ın talipleri çok. Yahoo, Microsoft, hatta Facebook bile Tumblr’ı satın almak ya da ortak olmak istiyor. Şirketin geçtiğimiz dönem hesaplanan fiyatı 750 milyon dolar civarında olsa da bu görüşmeler sonucunda fiyatın 1 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor.

Facebook daha önce 1 milyar doları gözden çıkartarak Instagram’ı satın almıştı. Ödemenin yüzde 70’ini hisse senediyle yapan Facebook, bu defa o kadar şanslı değil. Zira ortaya çıkan bazı ilginç detaylar, Tumblr ile Yahoo görüşmelerinin öncelikli olarak sürdüğünü gösteriyor.

Tumblr’ın CEO’su David Karp bu konu ile ilgili açıklama yapmasa da daha önce bu tür bir satıştan endişe duyduğunu belirtmişti. Öte yandan Tumblr’a yatırım yapan büyük para babaları bu tür bir satışa son derece sıcak bakıyorlar. Yahoo – Tumblr görüşmelerine yakın ancak ismi açıklanmayan bir kaynağa göre Yahoo’nun CEO’su Marissa Mayer işi oldukça hızlı bir şekilde bağlamak ve Yahoo yönetim kurulunun onayını almak üzere. Yahoo ve Tumblr arasında özel bir anlaşmanın da, iki şirketin görüşmelerini tamamlamadan Tumblr ve Microsoft ya da Facebook arasında görüşmelere engel olduğu söyleniyor. Elbette resmi bir açıklama henüz yapılmış değil.