Anasayfa Haber Samsung, Galaxy S4 İçin Uygulama Yarışması Yapıyor

Samsung, Galaxy S4 İçin Uygulama Yarışması Yapıyor

Samsung, Galaxy S4 için uygulama yarışması düzenliyor.
Samsung, Galaxy S4 için uygulama yarışması düzenliyor.
Samsung, Galaxy S4 için uygulama yarışması düzenliyor.
Samsung, Galaxy S4 için uygulama yarışması düzenliyor.

Samsung, Galaxy S4 için en iyi uygulamalar için 800.000 Dolar verecek.

Samsung, firmanın eşler arası yazılım arayüzünü kullanarak uygulama geliştirenlere toplamda 800.000 Dolar ödül verecek. Yarışma Smart App Challenge 2013 etkinliği içerisinde düzenlenecek.

Geliştiricinin uygulamayı yazarken Samsung Chord SDK programını kullanması isteniyor. Yarışmanın ana amacı ise Samsung akıllı telefonları arasında online server ya da mobil bağlantı noktası kurulmadan, wireless üzerinden otomatik olarak bağlanacak bir yazılım geliştirmek.

Samsung, Group Play adını verdiği servisini market üzerinde pazarlamak istiyor. Bu program sayesinde kullanıcılar birbirleri arasında hızlı bir şekilde multiplayer oyun, video ve resim paylaşım tecrübesi edinebilecek. Yarışma sayesinde bu servisin kullanım alanı da geliştirilecek.

Güney Koreli firma, pazardaki en büyük akıllı telefon üreticisi olmasına karşın Google’ın Android ekosistemine çok güveniyor. Bu sayede uygulamalardan yapacağı reklamlar sayesinde rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Firma kazanan uygulamalarda benzersizlik, reklam potansiyeli ve tasarım kategorileri üzerine eğilecek. Uygulamanın 20 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında gönderilmesi gerekiyor. Kararlar ise Kasım ayında açıklanacak.

Yarışmada ödüller ise şöyle: Birinci olana 200.000 Dolar, ikinci sıradaki üç geliştiriciye 100.000’er Dolar verilecek. Üçüncü olan altı geliştiriciye ise 50.000’er Dolar dağıtılacak.

Samsung tarafından bu yıl içerisinde düzenlenen ikinci yarışma olacak. Daha önceki yarışma Galaxy Note ve Tab cihazlarını konu alıyordu. Yarışmayı ise Gun & Blood isimli savaş oyunu kazanmıştı.