Anasayfa Haber YouTube’a Dakika Başına 100 Saatlik Video Ekleniyor

YouTube’a Dakika Başına 100 Saatlik Video Ekleniyor

YouTube 8. yılını doldurdu.
YouTube 8. yılını doldurdu.
YouTube 8. yılını doldurdu.
YouTube 8. yılını doldurdu.

YouTube 8. yaşını kullanıcılarıyla paylaştığı rakamlarla kutladı.

Dünya’nın en çok ziyaret edilen video izleme ve paylaşım platformu YouTube 8. yaşını doldurdu. Firma 8. yılını kullanıcılarına paylaştığı rakamlarla kutladı.

YouTube gün içerisindeki istatistikleri paylaştı. Açıklanan bilgilere göre siteye dakika başına 100 saatlik, saat başına ise 6000 saatlik video ekleniyor. Bu da demek oluyor ki YouTube’a her gün 144.000 saatlik video yükleniyor.

Firma ayrıca siteye giren kullanıcı sayısının aylık olarak 1 Milyar’a ulaştığını da açıkladı. YouTube Şubat 2005 tarihinde kurulmuş, Mayıs 2006’da ise halka açılmıştı. Aynı yılın Ekim ayında ise 1.65 Milyar Dolar’a Google tarafından satın alınmıştı.

YouTube’un 8 yıllık süreç içerisinde bu kadar fazla gelişmesini sağlayan Google’ın altyapı çalışmaları oldu. Google’ın açıklamalarına göre mobil cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte YouTube’a olan ilgi de artacak. Google’dan Eric Schmidt, aylık kullanıcı sayısının 6-7 Milyar kişiye ulaşacağını tahmin ediyor.

Google’ın desteği ile YouTube’un nasıl bu kadar geliştiğini görmek istiyorsanız, firmanın bilgi merkezine buradan bir yolculuk yapabilirsiniz.

Technopat YouTube Kanalı’na abone olun, en yeni video incelemeleri ve rehberleri kaçırmayın! Tıklayın…