Anasayfa Haber CryEngine 3 ile Xbox One Oyunları Geliyor

CryEngine 3 ile Xbox One Oyunları Geliyor

Crytek’in CryENGINE 3 Teknolojisi ile Xbox One’da oyun geliştirmek mümkün!

Teknoloji harikası CryENGINE 3, geliştiricileri oyunun geleceğine davet ediyor. Video oyun geliştiricisi ve yayıncısı Crytek’in CryENGINE 3 teknolojisi, Microsoft’un yeni duyurulan “hepsi bir arada” oyun ve eğlence sistemi Xbox One’da yazılım geliştirilecek şekilde yenilendi.

Xbox One

Yakın zamanda, Xbox One’ın yazılım ve araç resmi lisanslı sağlayıcısı olan Crytek, hem platformu destekleyecek hem de CryENGINE 3 lisans sahiplerine bu sistem üzerinde kendi oyunlarını geliştirebilmeleri için gereken gelişmiş araçları sunacak.

Crytek Global İş Geliştirme Direktörü Carl Jones yaptığı açıklamada; “İki yıl önce CryENGINE 3 ‘ün yeni nesil konsollar için hazır olduğunu duyurmuştuk. Aradan geçen zaman bize bu sözün doğruluğunu kanıtlıyor. Oyun geliştiriciler Xbox One için oyun geliştirmeye başladıkça sağlayacağımız güçlü teknoloji ve destek, CryENGINE 3 kullanıcılarının sektörde her zaman en önde olmalarını sağlayacak,” şeklinde konuştu.

Crytek’in CryENGINE 3 teknolojisi, dünyanın dört bir yanındaki lisans sahipleri tarafından satış rekorları kıran ve popüler online oyunların geliştirilmesinde kullanılmasının yanı sıra, sayısız ödül kazanan grafiklerin ve gerekli tüm oyun sistem ve araçlarının bir arada sunulduğu ilk oyun geliştirme çözümü olma özelliğini taşıyor.

Crytek Hakkında 

Bağımsızlığını koruyarak, interaktif eğlence endüstrisinin öncü şirketi olmayı başaran Crytek GmbH (“Crytek”), üstün üç boyutlu oyun teknolojisi CryENGINE®‘i kullanarak, Xbox 360, Playstation 3, PC’de ve mobil cihazlarda etkileyici deneyimler yaratıp oyunun sınırlarını zorlamayı amaç edinmiştir.

Şirketin genel merkezi Almanya Frankfurt’tadır. Crytek’in ayrıca Kiev (Ukrayna), Budapeşte (Macaristan), Sofya (Bulgaristan), Seul (Güney Kore), Nottingham (İngiltere), Şangay (Çin), İstanbul (Türkiye) ve Austin (ABD) stüdyoları bulunmaktadır.

1999 yılında kuruluşundan bu yana aldığı pek çok ödülle oyun endüstrisindeki üstünlüğünü ortaya koyan Crytek, 2011 yılında “En İyi Bağımsız Stüdyo Ödülü” ve 2010 yılında “Red Dot Tasarım Ödülü”nü kazanmıştır. Birçok ödül sahibi olan Crytek oyunları şunlardır:

• Far Cry®

• Crysis ® (“E3 2007 En İyi PC Oyunu” ,ve “Game Developers Choice 2008 (En İyi Teknoloji)

• Crysis Warhead® (IGN 2008 En İyi Grafik Teknolojisi)

• Crysis 2® (E3 2010 ve Gamescom 2010’da En İyi Savaş Oyunu) .

Daha fazla bilgi için www.crytek.com adresini ziyaret edebilirsiniz.