Anasayfa Haber Ucuz Tabletler ve Torrent

Ucuz Tabletler ve Torrent

tablets_0

Uygun fiyata satın aldığınız tablet bilgisayarınızı nasıl torrent indirmek için kullanırsınız?

Firmalardan gelen istatistiklere göre, her bir üst seviye tabletin karşılığında “Çin işi” olarak adlandırdığımız sınıfta yaklaşık olarak 15-20 adet arası ucuz tablet satılıyor. Piyasanın lokomotifi olan Apple ve Samsung’un tepe seviyesi modelleri, babaların çocuklarına karne /yaş günü hediyesi olarak satın aldığı ucuz tabletlerin satış rakamları yanında ciddi şekilde ezilmiş durumdalar.

Daha sonraki tablet incelemelerinde detaylı olarak değineceğiz ama kısa bir özet geçersek: ucuz tablet satın aldığınızda, yetersiz  performans (oyunlarda elde edilen düşük frame sayısı, aynı anda birden fazla işlem yapamama gibi), düşük pil ömrü ve göz zararlısı çözünürlüğün yanında, farklı açılardan bakıldığında renk/kontras kaybı yaşayan kalitesiz ekranlar gibi sorunlarla karşı karşıya gelebilirsiniz. Amacınız en masumane şekilde “sadece internete girebilmek” olsa bile, bu sefer WiFi sinyallerini “bir türlü yakalayamama” gibi can sıkıcı sorunlar devreye girecektir.

Aslında durum sanıldığı kadar kötü değil, çünkü ucuz tabletler, kullanım amacına uygun bir şekilde satın alındığı zaman tahmin edildiğinden çok daha fazla işe yararlar.

Ortalama bir masaüstü sistem yüksüz durumda 60-85 watt, ideal download sistemi olarak uzun bir süredir kullandığımız Intel Atom ve AMD Fusion temelli Mini-ITX kombinasyonları ise ortalama 20-30 watt civarında güç tüketirler. İşin doğrusu elektirik tasarrufu konusunda dizüstü sistemler de hatırı sayılır derecede başarılılar. Ancak neresinden bakarsanız bakın hiçbir masaüstü yada dizüstü (nettop’lar dahil), tabletlerin güç tüketimi konusunda ulaştığı zirvenin yanından dahi geçemez.

Elektrik faturalarını hafifletmek adına, olabilecek en ucuz download sistemi satın alma aşamasında temel kriterimiz: butona bastığımızda tepki vererek açılabilen bir tablet. Kabaca bize çalışan ve mümkünse hareket edebilen bir otomobil gerekiyor. Performanslı motor, hidrolik direksiyon, panoramik tavan, otomatik vites ve deri koltuk istemiyoruz. Tabletin ekran çözünürlüğü, görüntü kalitesi ve işlemci/grafik gücü önemli değil. En azından 16 yada 32GB sığalı Micro SD takılabilecek bir yuvanın bulunması ve 2 mt civarında WiFi sinyalini yakalayabiliyor olması bizim için yeterli.

Ortalama 150 tl civarında satın aldığımız tabletle işin donanım tarafını en ucuz şekilde halledebiliyoruz. Gerekli yazılımın adresi Google Play’den seçtiğimiz aTorrent, 3.65MB büyüklüğünde ve kullanıcı dostu basit bir arayüzüne sahip. Programın tüm detaylarına hakim olmanız sadece birkaç dakikanızı alır:

Screenshot_2013-05-28-20-26-00

Ayarlar menüsünden açılışta otomatik olarak çalıştırma, ağ bağlantısı ayarları, download/upload limitleri ve sadece kablosuz ağ bağlantısında download gibi temel seçenekler mevcut:

menu

Yazılımın diğer bir güzel özelliği ise, indirilen dosyanın harici SD karta kayıt edilebilmesi:

Screenshot_2013-05-28-20-34-45

Torrent kanalı ile telif hakları saklı olmayan müzik, video, tanıtım, fragman ve ücretsiz dağıtılan her türlü medyaya rahatlıkla ulaşabilirsiniz:

Screenshot_2013-05-28-20-47-38

Sonuç olarak; ortalama 150 tl civarında satın alınan tablet ve ücretsiz bir yazılımla birlikte olabilecek en ucuz download sistemine sahip oluyoruz. Yasal olmak kaydıyla indirdiğiniz dosya boyutunun sınırı, depolama biriminizin kapasitesi ile sınırlı. aTorrent’de, benzer birçok yazılımın aksine download/upload hızlarında herhangi bir kısıtlama getirilmemiş. Ücretli Pro versiyonunun, ağ bağlantıları ile ilgili ayarların biraz daha geliştirilmiş olması dışında herhangi bir getirisi bulunmuyor. Bu arada tabletinizin pil ömrünü hiç dert etmeyin, güç adaptörünü takıp gönül rahatlığı ile 7/24 kullanabilirsiniz.