Anasayfa Haber Acer 8-inçlik Windows Tabletini Görücüye Çıkardı

Acer 8-inçlik Windows Tabletini Görücüye Çıkardı

Acer Iconia W3 Tablet
Acer Iconia W3 Tablet
Acer Iconia W3 Tablet
Acer Iconia W3 Tablet

Acer, Dünya’nın ilk 8-inçlik Windows tabletini piyasaya sokuyor.

Acer, Iconia W3 ile notebook performansını iPad Mini boyutuna indiriyor. Iconia W3 bu sayede masaüstü kullanımını ellerinizin arasına sığdırıyor.

Microsoft’un önümüzdeki ay gerçekleştirilecek BUILD konferansı içerisinde 8-inçlik Surface tableti tanıtması bekleniyordu. Ancak diğer birçok firmanın benzer bir istek içerisinde olduğu biliniyordu. Bu alanda ilk hamle Acer firmasından geldi.

Iconie W3, Windows 8 işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Firma tabletin iş alanları yerine aile ve öğrenci kullanımına uygun olduğunu söyledi. Kullanıcı dilerse Bluetooth bağlantısı ile klavye de bağlayabiliyor.

Tablet içerisinde Intel Atom işlemci bulunuyor. Batarya ömrünün ise 8 saat olduğu belirtildi. 12mm kalınlığında Iconia W3, 720p kalitesinde görüntü verebiliyor. Ayrıca microUSB ve microHDMI çıkışları var. Bu sayede TV, monitör ya da projektör makinalarına bağlanabiliyor.

Iconia W3, 32 GB ve 64 GBlık modellerle piyasaya sürülecek. 4 Haziran’dan itibaren ABD müşterileri ön-sipariş verebilecek. Fiyatının ise 379 Dolar olacağı açıklandı.