Anasayfa Haber Facebook Grupları Neden Kapandı?

Facebook Grupları Neden Kapandı?

Facebook grupları neden kapatıldı?
Facebook grupları neden kapatıldı?

Facebook grupları kapatılıyor! Binlerce aktif üyesi bulunan sayısız grup, seri bir şekilde ve hiç bir açıklama olmaksızın Facebook tarafından kapatıldı…

Facebook grupları neden kapatıldı?
Facebook grupları neden kapatıldı?

Facebook grupları ardarda kapatıldı ve kapatılmaya devam ediyor. Facebook yönetimi hiç bir açıklama yapmaksızın grupları kapatmaya başladı. Binlerce üyesi olan grupların sebebi belirsiz bir şekilde kapatılması büyük tepki topluyor. Gamers gibi hiç bir korsan paylaşıma ve hakarete izin vermeyen, 5000’in üzerinde üyesi olan bir grup bile kapatılanlar arasında yer aldı.

Şimdi yöneticilerin ve üyelerin en sık sorduğu soru şu “Facebook grubum neden kapatıldı?

Grubun kapatılmasıyla ilgili açıklama isteyen yöneticiler şimdi Facebook’un kendilerine dönüş yapmasını bekliyor. Oyunlarla ilgili grupların ardarda kapatılması bu gruplarla ilgili toplu şikayet şeklinde saldırılar, ya da Facebook yönetiminin henüz açıklanmamış bir politika değişikliğine mi işaret ediyor? Bütün bu sorular cevapsız kalırken, grupların üyeleri ve yöneticileri sabırsız bir bekleyiş içerisine girdi.

Sosyal medyanın öneminin vurgulandığı bugünlerde birdenbire yaşanan olay, Facebook’a olan güveni ve Facebook üzerinde grupların geleceğini nasıl belirleyecek bekleyip göreceğiz. Zira toplumsal olayların tam ortasında Facebook gruplarının silinmeye başlaması, Facebook yönetiminin Türkiye’de sansür uygulayıp uygulamadığı sorusunu da beraberinde getiriyor.

Facebook grubum kapatıldı kime şikayet edeceğim? Sebebini nasıl öğrenebilirim?

Bir Facebook grubunuz varsa ve kapatıldıysa Facebook yardım merkezine başvurabilirsiniz: https://www.facebook.com/help