Anasayfa Haber Gigabyte İlk Temash Tabanlı Tableti Çıkarıyor

Gigabyte İlk Temash Tabanlı Tableti Çıkarıyor

Gigabyte, ilk Temash tabanlı Android tableti Computex’te tanıttı.

Slate S10A, 10” büyüklüğünde bir tablet olacak. Tableti öne çıkaran özelliği ise AMD’nin yeni A4-1200 işlemcisine sahip olması. Gigabyte’ın söylediğine göre, tablet tam olarak 14 saat batarya ömrüne sahip olacak.

Açıkçası tablet, S1082’nin, yani Gigabyte’ın ilk Windows 8 tabletinin yenilenmiş sürümü gibi görünüyor. Aradaki fark ise Gigabyte’ın S10A’da bahsi geçen üründe kullanılan Celeron 847 işlemci yerine, çift çekirdekli ve grafik işlem birimi entegreli AMD’nin yeni nesil A4-1200 işlemcisini kullanması.

Temash konusuna eklememiz gereken bir diğer konuysa, Gigabyte’ın 11 adet daha yeni Laptop çıkaracağı. Bu ürünlerin çoğu, Intel’in Haswell mimarisini kullanacak. P34G ve P35K Ultrablade modellerinin önemli noktasıysa, 0.83 inç kalınlığa rağmen, sahip oldukları Nvidia 700 serisi grafik yongaları.

nVidia’nın daha önce yapmış olduğu, “Haswell işlemcili laptopların harici grafik pazarında %95 pazar payına sahibiz” açıklamasından sonra bütün Gigabyte modellerinde harici Nvidia grafik yongaları kullanılması bizi pek şaşırtmadı diyebiliriz açıkçası.

Gigabyte-Slate-S10A
Estetik görünümüne karşın performanstan da ödün vermeyen Slate S10A, Haswell mimarisini kullanıyor.