Anasayfa Haber LG Electronics Çamaşır Makinesinde Sürdürülebilirlik Standartlarına Ulaştı

LG Electronics Çamaşır Makinesinde Sürdürülebilirlik Standartlarına Ulaştı

LG Electronics
LG Electronics
LG Electronics
LG Electronics

LG Electronics’in yeni önden yüklemeli çamaşır makineleri Sürdürelebilirlik Standartları’ndan CSA sürdürebilirlik onayını almaya hak kazandı.

LG Electronics’in yeni önden yüklemeli çamaşır makineleri, dünyada bir ilke imza atarak Sürdürelebilirlik Standartları’ndan CSA sürdürebilirlik onayını almaya hak kazandı. Beş yıldan uzun bir süredir ABD pazarında çamaşır makineleriyle en çok tercih edilen marka olan LG’nin WM8000HVA ve WM8000HWA modelindeki çamaşır makineleri, CSA Group’un geniş test ve data analizleri sonucunda beklenen çevre standartlarına uygun görüldü.

LG, altı temel alanda çamaşır makineleri ile 2013 Sürdürülebilirlik Standartları’nı karşılıyor. Bu temel alanlar ise malzeme, üretim ve operasyon, enerji ve kullanım sırasında su tüketimi, yenilikçilik, sarf kullanımı ve kullanım ömrü yönetimi olarak belirlendi. Standartlar, çamaşır makinelerine yönelik çevresel etkilerinin değerlendirilmesi için geniş, çok nitelikli ve bütünsel bir yaklaşım gerektiriyor.

LG ilk olmanın gururunu yaşıyor

“Çevresel sürdürülebilirlik hem LG hem de tüketicilerimiz için fazlasıyla önem taşıyor” diyen LG, ABD Ev Aletleri Bölümü Başkanı Chris Jung sözlerine şöyle devam etti: “LG, çamaşır makinesinde sürdürülebilirlik konusunda ilk olmanın gurunun yaşıyor. CSA Group ile birlikte LG, ürünün yaşam döngüsünü çeşitli yönleriyle ele alıyor”.

LG çamaşır makineleri güvenlik ve performans için tanınan CSA Grup sertifikasına ek olarak, perakendecilere, düzenleyicilere ve tüketicilere yönelik CSA Grup’un sürdürülebilirlik işaretini taşıyacak. “CSA tarafından onaylanmış sürdürülebilirlik standartlarına sahip ilk üretici firma olarak LG, ürünlerinin yaşam döngüsünde standartları ve enerji performans kriterlerini karşılayacağını tüketicilere kanıtlıyor” diyen CSA Grup CEO’su Ash Sahi sözleri şöyle sürdürdü: “CSA Group üreticileri desteklemek amacıyla sürdürülebilirlik için standartlar, test ve sertifikasyon programlarını geliştirmeye kararlı.”

CSA Grup AHAM (Ev Aletleri Derneği) ve diğer iş ortaklarıyla birlikte çalışarak 16 Mayıs 2013’te duyurulan çamaşır makinelerinin sürdürülebilirlik standartlarını daha da geliştirmek için çalışıyor.