Anasayfa Haber Seagate’in Yeni 5mm Sabit Diskleri

Seagate’in Yeni 5mm Sabit Diskleri

Herkes Seagate’in yeni 5mm sabit disklerinden birine sahip olmak isteyebilir. Seagate, SSD’ye alternatif Ultra ince sabit diskleri tanıttı.

Hepimizin bildiği gibi birkaç hafta önce Seagate, kendisi için bir ilk olan 5mm ve 2.5 inç sabit diskleri çıkaracağını duyurdu. Seagate’in bu adımı tutmuş gibi görünüyor, zira çok fazla ilgi topladı. Elbette her oyuncu, ya da kullanıcı tabletlerinde veya Ultrabook’larında ince sabit diskler olmasını ister.

Aslında Seagate, yeni prototip tabletlerde yeni 500 GB’lık sabit disk modellerini kullanmıştı. Fakat firma, bu hamleyle sınırı aştı. Zira her ne kadar inceltilirse inceltilsin, tabletlerde sabit disk kullanmak çok anlamsız.

Fakat söz Laptop’lara gelince Seagate’in işi gerçekten mühendislik harikasına dönüşüyor. 89$ fiyat etiketiyle piyasaya giriş yapan yeni 500GB Seagate sabit diskler, hala SSD’lerden çok daha ucuz. Bu bağlamda Ultrabook’lar, Seagate için piyasada direk hedef oluyor.

Tabii ki her şeye rağmen SSD’ler mekanik aksamlara sahip olmadıklarından daha hızlılar. En yerinde yaklaşımsa, ikisini aynı anda kullanmak. Düşük bellekli bir SSD ile beraber, 500 GB Ultra ince bir HDD ideal.

Asus ve Dell, Ultra ince HDD’ler konusunda imzalarını attılar ve gelecek dizüstü tasarımlarında bu teknolojiyi kullanacaklar. Elbette sektörün kalanın da bu hamleyi takip etmesi bekleniyor.

Ayrıca son olarak, Western Digital’in de aynı fiyata Ultra ince 500 GB HDD modelleri mevcut. Fakat 320 GB’lık bir Ultra ince Seagate HDD, her halükarda daha ucuz.

seagate-laptop-ultrathin
Her ne kadar ince olsalar da, mekanik aksamlarından dolayı halen SSD’lere nazaran oldukça yavaşlar.